TROVIS 3797 klepstandstellers ondersteunen Ethernet-APL-technologie

icon.highlightedarticle.dark Automatisering
30 november 2022
Article image of: TROVIS 3797 klepstandstellers ondersteunen Ethernet-APL-technologie

Betrouwbaar en snel benaderbare veldinstrumentatie wordt steeds belangrijker in de procesindustrie van vandaag de dag. Veldinstrumentatie en de bijbehorende data maakt namelijk waardevolle ondersteuning mogelijk op onder meer het gebied van procesvisualisaties en onderhoudsgerichte ventieldiagnose. Precies om deze redenen heeft SAMSON samen met vele andere partners uit de industrie het zogenoemde Ethernet-APL concept in de arm genomen.

Snelle tweedraadsverbinding
Met APL is een snelle 10 Mbit/sec intrinsiekveilige tweedraadsverbinding met veldinstrumentatie mogelijk tot op wel 1000 meter afstand. Ter vergelijking: Bij het algemeen bekende Hart-protocol is dat slechts een snelheid van 1,2 Kbit/sec.

TROVIS 3797: Onze klepstandsteller met APL-ondersteuning
Dit klepstandstellermodel is gebaseerd op het high-end Series 379X klepstandstellerplatform. Optionele modules kunnen aan de klepstandstellers worden toegevoegd, zoals een hogere luchtcapaciteit voor zowel enkel- als dubbelwerkende aandrijvingen. De toevoeging van optionele druksensoren verbetert de eigenschappen van de volledig geïntegreerde ventieldiagnostiek om een veilige en betrouwbare werking te waarborgen.

Meer info over APL icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:TROVIS 3797 klepstandstellers ondersteunen Ethernet-APL-technologie

SAMSON REGELTECHNIEK B.V.

SAMSON REGELTECHNIEK adviseert, levert en verricht service aan SAMSON regelventielen en veiligheidsafsluiters voor procesinstallaties in Nederland. Ook bieden wij Industrie 4.0 softwareoplossingen voor het monitoren van regelventielen in een plant. Lees meer