Ultra-compacte solid state relais sterk in zijn eenvoud

icon.highlightedarticle.dark Automatisering
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Ultra-compacte solid state relais sterk in zijn eenvoud

De GRS-H is de nieuwste telg in de Gefran solid state relais familie. Zijn grootste troeven zijn: compact design, geïntegreerde procescontrole en eenvoud.
De compacte afmetingen, vooral in de breedte, vergemakkelijken de installatie in de kasten. Door het nauwkeurige en efficiënte ontwerp kunnen meerdere GRS-H-relais dicht bij elkaar geïnstalleerd worden.

De geïntegreerde diagnostiek werkt bovendien perfect in synergie met de Gefran temperatuurregelaars. Zo heeft de GRS-H-serie een alarm voor te hoge temperatuur en belastingonderbreking. Deze functies garanderen een maximale productie-efficiëntie en zijn beschikbaar voor alle modellen.

De GRS-H is beschikbaar in modellen vanaf de kleinste stromen, tot 120A, waarbij de modellen vanaf 90A beschikken over een koelventilator die rechtstreeks door de module kan gevoed worden, zonder dat hiervoor extra bekabeling nodig is. Zo wordt de ventilator alleen geactiveerd bij te hoge temperaturen. Dit zorgt uiteindelijk voor een langere gemiddelde levensduur en minder onderhoud van de solid state relais. Bovendien zorgt de nieuwe push-in connectie voor een snellere installatietijd.
Het digitaal stuursignaal van 6…32 Vdc of 20…260 Vac/dc maken van de GRS-H een veelzijdig inzetbare component.

De lancering van deze nieuwe GRS-H-serie is het startpunt van een breder project: Gefran zal blijven investeren in de verbetering van producten om zo helemaal mee te zijn met de toekomstige behoeften van de industriële sector.

Watch article videoicon.arrow--dark Check the technical detailsicon.arrow--dark

Geschreven door

Gefran Benelux

Gefran Benelux, werkt met 2 divisies en is werkzaam in de meeste industriële markten en applicaties. De GEFRAN divisie, actief in de BeNeLux, verdeelt de eigen Gefran producten : *... Lees meer