Van HART naar een Smart instrument

icon.highlightedarticle.dark Automatisering
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Van HART naar een Smart instrument

De FieldPort SWA50 van Endress+Hauser kan HART instrumenten upgraden naar draadloze communicatie waardoor ze klaar zijn voor IIoT toepassingen.

De HART instrumenten in uw fabriek zijn niet langer gebonden aan het verzenden van informatie via de kabel. Endress+Hauser heeft een kleine maar krachtige adapter geïntroduceerd die achteraf op een HART instrument kan worden aangesloten – de FieldPort SWA50.

De FieldPort SWA50 voegt draadloze communicatie toe aan een bestaande HART instrument op basis van Bluetooth en/of WirelessHART-communicatie onafhankelijk van de leverancier van het HART instrument. Hiermee wordt een zogenaamd ‘2e kanaal’ gerealiseerd om toegang te krijgen tot gegevens uit het veldinstrument en deze informatie optioneel door te zetten naar een cloud based ecosysteem, waarmee het voor IIoT toepassingen kan worden gebruikt.

De FieldPort SWA50 converteert het HART signaal van het aangesloten HART instrument naar een betrouwbaar en gecodeerd Bluetooth- en/of WirelessHART signaal. De Endress+Hauser SmartBlue app of de Endress+Hauser industriële tablet Field Xpert kunnen worden gebruikt om de FieldPort SWA50 te configureren. Externe configuratie via een DeviceDTM in een WirelessHART netwerk is ook mogelijk.

Voor het automatisch opnemen van HART instrumenten in het Endress+Hauser Netilion IIoT ecosysteem zijn Edge apparaten beschikbaar; FieldEdge SGC200 of FieldEdge SGC500. Een IIoT-verbinding op basis van een Edge apparaat geeft u digitale toegang tot de aangesloten HART instrumenten. Met behulp van een smartphone, tablet of desktop-pc kunt u meetgegevens, instrumentdiagnostiek en levenscyclusgegevens bekijken. Het is zelfs mogelijk om de gegevens door te sturen naar uw eigen systemen of cloud toepassing door gebruik te maken van een gestandaardiseerde API. De FieldPort SWA50 opent nieuwe mogelijkheden voor digitalisering – een krachtige adapter die achteraf op een HART instrument kan worden aangesloten.

Website icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Van HART naar een Smart instrument

Endress + Hauser Nederland

Endress+Hauser Endress+Hauser is een toonaangevende, wereldwijd opererende leverancier van oplossingen op het gebied van procesautomatisering. Onze producten bieden een uitstekende prijs-prestatieverhouding en de dienstverlening staat op een ongekend hoog niveau.... Lees meer