Verder introduceert de Verderair Hi-Clean membraanpompen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Verder introduceert de Verderair Hi-Clean membraanpompen

De Verderair Hi-Clean is een nieuwe serie hygiënische en food grade membraanpompen die de Verderair serie compleet maakt. De Hi-Clean pompen zijn ontworpen voor toepassing in hygiënische applicaties en de voedingsmiddelenindustrie. Bijvoorbeeld het verpompen van zuivel en de basisingrediënten van fruitsiropen en concentraten voor de vervaardiging van fruitsappen en verzorgingsproducten.

Daarnaast is de nieuwe serie geschikt voor vloeistoffen met een lage- tot zeer hoge viscositeit en media met vaste stoffen. De Hi-Clean pompen kunnen vloeistoffen verpompen met een temperatuur tot 135 °C.

De pompen reeks bestaat uit de volgende pomptypen.

– Hi-Clean FD serie pompen zijn speciaal ontworpen RVS 316 pompen voor de voedingsmiddelenindustrie. De pompen zijn EN 1935/2004 and FDA gecertificeerd.

– Hi-Clean 3A, SB en SF series pompen zijn hygiënische en food grade membraanpompen die gemakkelijk handmatig en CIP/SIP te reinigen zijn. De pompen zijn geschikt voor voedingsnormen EN 1935/2004 & FDA om de veiligheid van consumenten te garanderen. Bovendien heeft de 3A serie een 3A-certificering.

De Verderair Hi-Clean FD en 3A, SB en SF pompen zijn standaard uitgerust met sanitaire aansluitingen: DIN 11851 (melkdraad) of Tri-Clamp.

– Hi-Clean SP serie pompen zijn luchtgedreven zuigerpompen en zijn zeer geschikt voor het transporteren van viskeuze media tot 75.000 mPas (cPs). De SP serie is volledig droog zelfaanzuigend. De Verderair Hi-Clean SP serie is erg licht (+/- 11kg) en de perfecte insteekpomp voor het legen van vaten.

De Hi-Clean pompen zijn geschikt voor vaste delen tot 25 mm (3A, SB series) en tot 63,5 mm (SF serie).

De Hi-Clean pompen vinden hun toepassing in de melk- & zuivelindustrie (kaas, yoghurt, melk), drankindustrie (fruitsap, wijn, bier), voedingsmiddelenindustrie (hoog viskeuze pasta’s zoals tomatenpasta, jam en gelei) en producten voor persoonlijke verzorging (shampoo, hand- en gezichtscrème).

Maximaal debiet is 568 l/min, maximale viscositeit is 20.000 cP.

Nieuwsgierig geworden naar verdere eigenschappen en voordelen?

Geschreven door

Verder BV

Passie voor pompen Pompen zijn het hart in veel bedrijfsprocessen. Daarom denken en handelen wij bij Verder vanuit de pompapplicaties, het proces en de specifieke klantwens. Op basis van die... Lees meer