Verdere groei voor Denios in 2015 en 2016

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Verdere groei voor Denios in 2015 en 2016

Duurzame investering in de toekomst
Een positieve bedrijfsontwikkeling wordt niet alleen uitgedrukt in cijfers zoals het voorbeeld van Denios Tsjechië laat zien. Met een volle orderportefeuille zit de productie snel aan z’n limiet. Om die reden heeft Denios op 9 september 2015 feestelijk de eerste steen gelegd voor een moderne productiefaciliteit in Strakonice. Volgens de planning moet deze in mei 2016 klaar en in gebruik genomen zijn.

Uit z’n jas gegroeid.
”Het is krap geworden”, zegt sitemanager Jan Matejka, rondkijkend in de productiehal van bijna 2.700 m². De extra gehuurde 1000 m² magazijnruimte is al niet meer voldoende voor de snel gegroeide fabriek. Behalve containers werden in de Tsjechische vestiging tot nu toe voornamelijk stalen opvangbakken en metalen onderdelen geproduceerd.

Nieuwbouw in het kader van MVO
De nieuwe fabriek is aanzienlijk groter, maar ook efficiënter en energiezuiniger. De productieruimte zal een oppervlak van rond 7100 m² krijgen. De productiehal bestaat uit vier secties, die zijn geoptimaliseerd voor de verschillende productieprocessen. Denios Tsjechië krijgt niet alleen meer ruimte, er worden ook nieuwe fabricagemethodes geïntroduceerd. Zo worden bij de opening in 2016 een zogenaamde laser edging machine en een zet- en snijmachine in gebruik genomen, beide uiterst modern, computergestuurd en energiezuinig. Naast een moderne spuitcabine voor lakken komt er ook een productielijn voor poedercoating. Verder gaan de bureau- en personeelsruimtes er aanzienlijk op vooruit. Het totale concept telt een kantoor van drie verdiepingen met een vloeroppervlak dat bijna 8 keer zo groot is als het huidige en nog ruimte biedt voor uitbreiding. Als producent en ontwikkelaar van milieuvriendelijke producten hecht Denios veel belang aan een optimaal energiezuinige nieuwe productiefaciliteit.

Positieve ontwikkeling van de locatie
Denios Tsjechië is opgericht in 1998 en werd tot 2001 meer als een ”verlengstuk” van Denios AG beschouwd. Sinds 2002 produceert de vestiging naast de Tsjechische ook voor de Slowaakse markt. De fabriek in Strakonice heeft in de afgelopen 5 jaar een aanzienlijke omzetgroei van 50% gerealiseerd en telt momenteel ca. 80 medewerkers. De orderportefeuille is zodanig gegroeid dat er in 3-ploegendienst wordt gewerkt en de productie aan de grenzen van de mogelijkheden zit. Al in 2012 heeft Denios de basis gelegd voor uitbreiding in naburige Europese landen. Van de stad Strakonice is een perceel van 44.200 m² gekocht. Op de lange termijn verwachten CEO Helmut Dennig, de bestuursleden Benedict Boucke en Stefan Albrink en locatiemanager Jan Matejka een positief effect op de economie van de locatie Strakonice: ”We leveren een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van de regio, want onze uitbreiding creëert tenslotte nieuwe banen en is een stimulans voor de bedrijfslocatie Strakonice.” Met de eerste steen op 25 september is de basis voor een investering van 7,8 miljoen Euro gelegd.

Geschreven door

Denios BV

Visie en missie: Het veilig omgaan met gevaarlijke stoffen is cruciaal bij het minimaliseren van risico’s voor ons milieu en uw medewerkers. Bovendien draagt het bij aan een leefbare maatschappij... Lees meer