Vier kanshebbers voor TechAward WoTS

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 9 mei 2023

De vier genomineerde innovaties voor de TechAward World of Automation en World of Motion & Drives zijn bekend. Dat is het resultaat van stemmende site-bezoekers op de in totaal 48 innovaties verdeeld over de vier werelden Om de vier inzendingen per wereld te bepalen, zijn de stemmen van de bezoekers en de voorkeuren van de zes juryleden bij elkaar opgeteld. Bij stand 11A058 kunt u de genomineerden van de World of Automation en World of Motion & Drives bekijken. Via een tablet brengt u uw stem uit zodat op donderdagavond 6 oktober a.s. de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt kan worden.

Voor World of Automation en World of Motion & Drives zijn de volgende vier innovaties geselecteerd:
-Actemium is met Smart Coaching. Miljarden euro’s gaan verloren doordat storingen de eerste keer niet direct goed worden opgelost. De benodigde informatie of ervaring ontbreekt vaak bij de persoon ter plekke. Actemium biedt samen met haar partner Fieldbit een out‐of‐the‐box oplossing met een slimme bril ﴾smart glasses﴿. Door gebruik van Augmented Reality worden Engineers en Operators ondersteund bij hun werkzaamheden en het verhoogt de first‐time fix rate.
-Neo-Wifi van Axis & Stuifmeel. Een frequentieregelaar met draadloze ( NEO – Wi-Fi) afstandsbediening voor motoropbouw of wandmontage. Door toepassing van hoogwaardige materialen en afdichtingen is de regelaar IP65 en de afstandsbediening IP67. Montage in de buitenlucht of in een vochtige omgeving is daarmee geen probleem. De afstandsbediening kan na gebruik in de frequentieregelaar worden opgeborgen of door de geïntegreerde magneten aan een oppervlak worden gemonteerd.
-Crouzet is de nominatie van Zilvertron. Een borstelloze gelijkstroommotor met geïntegreerde elektronica voor positioneren, snelheid regelen en koppelcontrole. De standaardsoftware is voorzien van applicatievoorbeelden, vier uitgangen en acht ingangen. Optioneel kan er gekozen worden voor een ingebouwde rem, te voorzien van tandwiel-, planetaire- en wormwiel vertragingskasten.
-Rittal is genomineerd met het Blue e+ Koelaggregaat. Volgens de fabrikant verbruiken aggregaten gemiddeld 40 procent minder energie dan de vorige generatie maar gaat de Blue e+ nog een stap verder. De gepatenteerde toepassing van de heat-pipe-technologie zorgt voor passieve koeling en de afvoer van warmte zodra de omgevingstemperatuur lager is dan de kasttemperatuur. Daarmee zou de Blue e+ 75 procent energiezuiniger zijn dan de voorganger. Alle zes modellen zijn uitgerust met een multivoltage inverterregeling, zodat bijna elke spanning is aante sluiten. Alle varianten hebben voortaan dezelfde sparingsmaat voor een vlotte montage.

Geschreven door

Etteplan

Etteplan staat voor vernieuwing. Onze ruim 3.300 technische specialisten werken wereldwijd aan verbeteringen op het gebied van engineering. Etteplan biedt brede expertise op het gebied van automatisering, elektrisch en mechanisch... Lees meer