Weidmüller industriële LED-lampen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Weidmüller industriële LED-lampen

Wil standard is de nieuwe LED-lamp, aangeboden door Weidmüller, die geschikt is voor tal van toepassingen en maakt indruk op zowel technisch als ontwerpgebied. De LED-lamp bevat drie rijen LEDs (3 x 14 LEDs) die in een trapeziumvorm in een hoek van 20-graden geordend zijn, waardoor een ultrabrede stralingshoek en een breed verlicht gebied mogelijk zijn. Dit ontwerp maakt dat gebruikers de lamp niet hoeven te draaien of zelfs de richting te veranderen om specifieke gebieden te verlichten. Weidmüller WIL LED-lampen bieden hoge prestaties bij een laag verbruik. IP67-bescherming maakt installatie in tal van toepassingen mogelijk. De lamp wordt aangesloten met behulp van een M12 plug-inconnector. De bedrijfsspanning is 24 V DC met een maximale stroomsterkte van 430 mA. De zeer heldere lamp heeft een lichtkleur van 6500K – ongeveer gelijk aan daglicht en daarom acceptabel voor het oog.

De nieuwe industriële LED-lamp is met maar 8 mm erg vlak en produceert een wit, zeer helder, niet-verblindend licht. De extreem platte constructie biedt gebruikers tal van installatiemogelijkheden, hetzij in de schakelkast of op locatie, d.w.z. direct op of in de machine. De LED-lamp kan in de schakelkast verborgen worden achter een gevouwen rand of gewoon geplaatst worden op het zijpaneel. De LED-lamp is, met een hoge beschermingsgraad van IP67, speciaal ontworpen voor installatie op locatie. Met slechts één Wil standard led-lamp kan Weidmüller daarom tal van toepassingen in de schakelkast of op locatie voorzien.

Dankzij de bevestigingsgaten in de lamp is de installatie eenvoudig en direct, zonder extra bevestigingsmaterialen zoals clips en dergelijke nodig te hebben. De bevestigingsgaten zitten 225 mm uit elkaar en hebben een diameter van 6,5 mm, ze kunnen daarom eenvoudig geïnstalleerd worden in conventionele schakelkasten. Om de installatie makkelijker te maken heeft de LED-lamp voorgemonteerde M12-aansluitingen met een 30-cm lange geprefabriceerde kabel, er hoeven dus geen afzonderlijke kabels of draden te worden aangesloten. Dankzij de M12 plug-inconnector kan de nieuwe Weidmüller lamp in een cascade-opstelling geplaatst worden met meerdere lampen die parallel verbonden zijn. Een bijpassend M12 T-stuk is ook verkrijgbaar bij Weidmüller. Door het lage stroomverbruik hebben gebruikers ook de mogelijkheid om de LED-lamp direct aan te sluiten op de 0,5-A standaard uitgang van een PLC. Met een 2-A PLC uitgangsmodule kunnen vier lampen ook parallel verbonden worden.

Lees meericon.arrow--dark

Geschreven door

Weidmüller Benelux BV

Weidmüller positioneert zichzelf wereldwijd voortdurend succesvol als marktleider op het gebied van oplossingen voor elektrische verbindingen, conditionering en bewerken van energie, signalen en data in industriële omgevingen. Lees meer