Workshop Hygiënische perslucht

icon.highlightedarticle.dark Opleiding en advies
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Workshop Hygiënische perslucht

Brede inzet
Perslucht die gebruikt wordt om aan te sturen, komt in de ruimte vrij. Daarnaast wordt perslucht ingezet om iets met het voedselproduct te doen, bv. schillen of slecht product wegblazen. En het kan zelf gebruikt worden in het voedsel, bv. om opgeklopte slagroom te maken.

Eisen en monitoring
Aan welke eisen moet deze perslucht voldoen? En welke elementen in de persluchtvoorziening zijn daarvoor nodig? Welke controle of metingen bestaan om de kwaliteit te monitoren?

Praktijkrichtlijn
Tijdens de workshop Hygiënische perslucht komen deze en andere punten aan de orde: ze staan in de praktijkrichtlijn Hygiënische perslucht die wordt gepresenteerd. Deze richtlijn is geschreven door een werkgroep met specialisten uit de persluchtindustrie, industriële reiniging en hygiënisch ontwerpen.

De workshop wordt georganiseerd door Safe Food Factory. Op 31 mei kunt u de lezingen en stands van de betrokken bedrijven bezoeken.

Geschreven door

Safe Food Factory

Safe Food Factory is een platform waar problemen op het raakvlak tussen verschillende partijen in de voedselbereiding aan de orde komen en waarbij de voedselveiligheid centraal staat. Safe Food Factory... Lees meer