Samenwerking tussen Marel en Scharff Techniek

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Samenwerking tussen Marel en Scharff Techniek

Toen democenter engineer Riny Engels jaren geleden voor Marel – toen nog Stork – in Boxmeer een demonstratiecentrum inrichtte, was de enige technologie die hij niet uit eigen huis haalde, de stoomketel van Scharff Techniek in Utrecht. Dat was een goede keuze zo blijkt, want nog altijd is Scharff de leverancier van de stoomtechniek.

In Boxmeer herinnert veel nog aan machinebouwer Stork, dat overgenomen werd door Marel. Tegenover de vestiging van Marel Further Processing bijvoorbeeld staat een klein museum gewijd aan het erfgoed van Stork. En ook al is de naam Stork sinds kort verdwenen uit de bedrijfsuitingen, als Riny Engels het in het democentrum over de machines en de software heeft, duikt de oude merknaam af en toe per ongeluk nog op. Niet verwonderlijk, ook al is hij nog zo trots op Marel: hij werkt inmiddels 44 jaar bij zijn werkgever en is sinds 1989 Demo Center Engineer. In het democentrum zet hij machines en complete lijnen in de spotlights voor een publiek van klanten en mogelijke klanten.

Marel, internationaal actief maar met een IJslandse thuisbasis, maakt machines voor alle bewerkingen en verwerking van vooral vlees – gevogelte, roodvlees – en vis tot aan het verpakken van het product. In het verleden zaten er in het portfolio ook verpakkingsmachines, maar de bouw van die machines is afgestoten. ”De marges waren te klein,” aldus Engels, ”en daardoor alleen nog interessant voor specialisten in de branche.”

Geschreven door

Scharff Techniek BV

Scharff Techniek is specialist op het gebied van stoom. Wij leveren en installeren: * Elektrische Stoomketels * Gasgestookte Stoomketels en Stoomgeneratoren * Thermische Olieketels * Toepassingen voor Clean Steam *... Lees meer