ILS: Intelligent Lubrication System

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: ILS: Intelligent Lubrication System

In de wereld van automatische smering is er in wezen de laatste 100 jaar niet zo gek veel nieuw bijgekomen. Elkeen werkt vanuit een gelijksoortig systeem en pompt vet naar smeerpunten. Deze smeerpunten kunnen u echter een schat aan informatie opleveren. Om aan uw wensen te voldoen is de ILS pomp ontwikkeld.
Een compact smeersysteem die u een predictieve werking geeft. U kan zelf flexibel, zonder ombouw van het geheel, elk punt elke moment afzonderlijk vrij instellen voor wat betreft smeerhoeveelheid en smeerfrequentie. U krijgt informatie omtrent de werkdruk in elk smeerpunt en dit zonder dat u handen vol geld kwijt bent!
Het systeem geeft u aan wat de laatste 20 tegendrukken in uw smeerpunt waren, u ziet direct op het scherm de evolutie van uw smeerpunt en kan indien nodig direct gepland ingrijpen. Bij toename van de werkdruk, of verstopping van een punt krijgt u per punt een alarm en melding. Gedaan dus met het tijdrovend zoeken naar dat ene punt dat problemen geeft! Tevens geeft het systeem u automatisch een leidingbreuk weer! U bekomt een flexibel predictief smeersysteem dat u volledige zekerheid en inzichten geef in uw smering van uw machine. Tevens werkt deze pomp met een vetpatroon zodat u verschillende producten kan toepassen per machine, olie en of vetten en toch één systeem bezit.
Indien gewenst kan u zelf vanuit uw PLC het geheel opzetten zodat u niet afhangt van een leverancier. Uw eigen creativiteit beperkt uw mogelijkheden.

Geschreven door

ILS3 Benelux bvba

Lees meer