Emerson lanceert energiezuinig proportioneel ventiel

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Emerson lanceert energiezuinig proportioneel ventiel

De ASCO Numatics Sentronic LP is een gebruiksvriendelijk compact en energiezuinig proportioneel ventiel dat kan worden toegepast voor de drukregeling van lucht en neutrale gassen.

Emerson introduceert een nieuw energiezuinig proportioneel ventiel van ASCO Numatics. Het ventiel is ontworpen voor de nauwkeurige drukregeling van lucht en neutrale gassen in laag vermogen toepassingen. De Sentronic LP verbruikt minder dan 4 W aan energie en is leverbaar met een nominale diameter van DN4 en met G1/4 aansluitingen. Het ventiel heeft een debiet van maximaal 470 Nl/min en drie drukbereiken tussen 0 en 10 bar. De ventielen kunnen afzonderlijk worden gebruikt of worden aangesloten op een batterijmontage voor een compacte oplossing met meerdere ventielen.

Net als de andere ventielen uit de Sentronic serie, levert de Sentronic LP hoge prestaties. Met een hysterese van minder dan 1 procent en uitstekende lineariteit en reproduceerbaarheid, zijn de ventielen uitermate geschikt voor toepassingen in de voeding- en drankenindustrie, de verpakking- en automobielindustrie, alsmede in bottelarijen. Het product kan handmatig worden ingesteld en aangepast middels drukknoppen en een grafisch display, of met de gratis te downloaden Data Acquisition Software (DAS). Met DAS kan de gebruiker regelparameters instellen die met een wachtwoord beschermd kunnen worden.

De Sentronic LP biedt een modulaire en compacte voetafdruk en is zeer eenvoudig in te stellen, waardoor hij een logisch alternatief biedt voor de complexere proportionele regelventielen die momenteel op de markt worden aangeboden. Communicatie en regeling geschieden via een 5-polige M12 connector. Bij de manifold uitvoering kunnen maximaal 10 ventielen samen worden gemonteerd in een compacte batterijmontage met een gemeenschappelijke luchttoevoer. Het ventiel levert constant een stabiele druk, zelfs bij een variërende vraag. Om de procesveiligheid te garanderen houdt het ventiel de gereduceerde druk vast als de stroom uitvalt.

Geschreven door

EMERSON - ASCO CONTROLS BV

Emerson (NYSE: EMR), gevestigd in de V.S., St. Louis, Missouri, is een mondiaal technologie- en engineeringsbedrijf met innovatieve oplossingen aan klanten in industriële, commerciële en residentiële markten. De BU Emerson... Lees meer