DNV keur voor Schwer instrumentatie fittingen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: DNV keur voor Schwer instrumentatie fittingen

Aan fittingen voor de gas-, bio-, pharma-, levensmiddelen-, en chemiebranche worden hoge kwalitatieve en technische eisen gesteld.
Onlangs heeft DNV voor de serie U2 instrumentatiefittingen van Schwer een type approval afgegeven. Dat betekent dat de koppelingen van Schwer uit die serie in DNV gekeurde systemen mogen worden toegepast.
De op elkaar afgestemde toleranties en oppervlakte eigenschappen garanderen lekvrije buisverbindingen zowel bij hoge drukken als bij vacuüm. Trillingen en drukstoten in het systeem worden door de constructieve eigenschappen van de U2 koppeling in hoge mate geabsorbeerd zonder dat de afdichting in gevaar komt. Daardoor zijn de U2-dubbelrings fittingen in een breed gebied toepasbaar, van laboratorium tot offshore.

Door hoogwaardige legeringen toe te passen hebben ook omgevingsfactoren een minimale invloed op de levensduur van de fitting. Standaard levert Schwer de fittingen in rvs AISI 316 (1.4401) maar in diverse projecten zijn inmiddels hoogwaardigere materialen zoals 316Ti, hastelloy of titaan uitgevoerd.

Afdichting van de fitting wordt bereikt door 4 kenmerkende eigenschappen:
1 De achterste ring kan door zijn verende eigenschappen een demping in het leidingwerk bewerkstelligen. Voorts verhindert deze ring de overdracht van het aanhaalmoment van de moer op de voorste ring.
2 De voorste ring dicht ringvormig op zowel de buis als op de binnenkonus van de body van de koppeling af. Bij montage van de fitting drukt de binnenkonus van de koppeling de voorste ring zodanig sterk op de buis dat een insnoering van de buis ontstaat. Daardoor wordt de buis druk-dicht in de koppeling gefixeerd.
3 Standaard word de moer met een verzilverde schroefdraad geleverd. Deze laag vermijd het koudlassen van de rvs draadvlakken waardoor de koppeling meervoudig monteerbaar is.
4 Een diepe boring voor de buis in de body van de koppeling garandeert een perfecte centrering van de buis.

Geschreven door

Schwer Fittings

Schwer Fittings in Nederland is gevestigd in Nuenen bij Eindhoven, centraal gelegen in het marktgebied van deze vestiging: de Benelux. Al meer dan 30 jaar is Schwer actief op het... Lees meer