Fortress Interlocks neemt afscheid van eGard & amGard Cl

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 9 mei 2023

Sinds enige tijd levert Fortress een verbeterde variant van de zichzelf reeds bewezen amGard productrange: amGard Pro. Deze variant is gebaseerd op de modulariteit en het robuuste ontwerp van de bestaande amGard serie, echter voorzien van extra functionaliteit en een nieuw modern ontwerp. Enkele extra functies zijn de nieuwe volledig RVS koppen, noodontgrendeling geïntegreerd in de deurhendel, anti-vibratie onderdelen en contactloze technologie.

De amGard Pro serie integreert daarnaast ook controle functies als veiligheidssleutels, (verlichte)drukknoppen en een noodstop in één enkele metalen (IP67) behuizing. amGard Pro is ontworpen om meer dan 10.000N aan trekkracht te weerstaan en is hiermee de sterkste veiligheidsschakelaar ooit gemaakt.

Sinds de introductie hebben wij als exclusief dealer van Fortress Interlocks binnen Nederland onze bestaande en nieuwe klanten direct dit betere alternatief aangeboden bij aanvragen en bestellingen. Het is dan ook niet meer noodzakelijk de productie van amGard Classic te blijven continueren.

De productie van amGard Classic stopt per februari 2015*.

– tGard vervangt eGard

Sinds het eerste kwartaal van 2014 levert Fortress de sterk verbeterde opvolger van eGard: tGard.
tGard kan volledig aan de eisen van de gebruiker worden aangepast; de gebruiker maakt een keuze uit de beschikbare modules welke vervolgens worden geassembleerd in een robuuste metalen behuizing en volledig af fabriek als standaard wordt geleverd.

De brede range aan modules bestaat onder andere uit veiligheidsschakelaars, noodontgrendelingen, noodstoppen, diverse soorten sleuteladapters, controle lampjes en verschillende deurhendels.

tGard is snel en eenvoudig te installeren en kan direct op een vlakke ondergrond, deuren of luiken worden gemonteerd, zonder de noodzaak van montageplaten of beugels. Het systeem is IP65 en voldoet aan de laatste veiligheidsnormen. Bovendien zijn de tGard montagegaten en aansluitingen gelijk aan die van eGard waarmee u, indien noodzakelijk of gewenst, uw eGard product 1 op 1 kan vervangen door het verbeterde tGard.

De productie van eGard stopt per december 2014*.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie op andere vragen.

* Voor ondersteuning & garantie levert Fortress waar mogelijk nog reserve onderdelen.

Geschreven door

Unique Safety Products / Lockout-Tagout-Shop.com

Unique Safety Products is de leverancier van kwalitatief hoogwaardige veiligheidssystemen voor de Nederlandse industrie. Onze producten zijn ontworpen voor jarenlang probleemloos gebruik onder de meest zware industriële omstandigheden. Providing Safety... Lees meer