31 Manitou verreikers voor Altrad services benelux

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: 31 Manitou verreikers voor Altrad services benelux

In maart 2021 heeft Altrad services benelux 31 nieuwe Manitou verreikers in gebruik genomen. De machines werden geleverd door Feyter Forklift Services in Terneuzen.

Het betreft zowel Manitou MT-625’s en MT-1840’s, machines met respectievelijk 6 en 18 meter hefhoogte, 2.5 en 4 ton hefcapaciteit. In maart zijn alle 32 machines aan Altrad services benelux uitgeleverd. Patrick Driesen, hoofdverantwoordelijke bij Altrad Logistics Benelux NV, verteld: “De Manitou’s worden ingezet op verschillende locaties in Nederland en België. Op industriële sites worden ze gebruikt voor verticaal en horizontaal transport ten behoeve van ons steigermateriaal”.

Veiligheid topprioriteit op industriële sites
In de werkplaats van Feyter Forklift Services in Terneuzen werden alle verreikers gereed gemaakt voor inzet. Iedere machine is uitgevoerd met een Groeneveld automatisch vetsmeersysteem. Dat zorgt voor maximale bedrijfszekerheid en voorkomt onnodige slijtage. Daarnaast zijn de verreikers voorzien van de nodige keuringen, noodzakelijk voor inzet op industriële sites in de (petro)chemie.

Omdat de machines veelal worden ingezet op sites waar gevaarlijke stoffen worden geproduceerd, zijn ze allemaal voorzien van een pakket aan veiligheidssystemen met onder meer achteruitrijcamera’s en veiligheidsverlichting. Veiligheid is prioriteit nummer één bij Altrad services benelux.

Patrick Driesen licht toe: “Beyond Zero is onze hoogwaardige veiligheidscultuur. Indien er iets nieuw op de markt komt dat met veiligheid te maken heeft, willen we er als eerste bij zijn om het toe te passen”.

Service doorslaggevend voor lange relatie
De relatie tussen Altrad services benelux en Feyter Forklift Services gaat al flink wat jaren terug. Op de vraag wat bepalend is om ook nu weer met Feyter Forklift Services en Manitou in zee te gaan, is Patrick Driesen duidelijk. “Doorslaggevend voor ons zijn prijskwaliteit en service. De uitstekende samenwerking in de voorgaande jaren en de directe 24 uurs service waren doorslaggevend om wederom te kiezen voor Feyter Forklift Services en Manitou”. Alle machines zijn ondergebracht in een omvangrijk servicecontract, wat een maximale inzetbaarheidsgraad van de vloot garandeert.

“Voor ons is deze order een bevestiging van de jarenlange, goede relatie die Altrad en Feyter met elkaar onderhouden” verteld Alex van ’t Westeinde, directeur van Feyter Forklift Services. “Bij Feyter staat de klant centraal en zetten we in op jarenlange relaties, waarbij we steeds worden uitgedaagd om mee te groeien en onze service en kwaliteit te blijven door ontwikkelen. Altrad is voor ons de benchmark waarin alle facetten van onze organisatie naar voren komen en in meerdere landen uitgeoefend worden.”

Meer zien icon.arrow--dark

Geschreven door

Feyter Forklift Services

VERKOOP, VERHUUR, Lease en service Op het gebied van interne logistiek en material handling mag Feyter Forklift Services zich een echte all-rounder noemen. We bieden alle intern transportmiddelen, van handpallettruck... Lees meer