3D-printen en zijn voordelen ontdekken? Dat doe je zo

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: 3D-printen en zijn voordelen ontdekken? Dat doe je zo

Op donderdag 13 februari 2020 organiseerde Flam3D een Vlaams-Nederlandse editie van de infoavond “3D-printing in Business” in Oss. De avond over hoe je aan de slag kan gaan met deze nieuwe technologie werd georganiseerd bij Rösler / AM Solutions en poogde het zinvol benutten van 3D-printen binnen het MKB te stimuleren. Bovendien vormde de avond een mooi voorbeeld van versterkende grensoverschrijdende samenwerking tussen Nederland en Vlaanderen.

“Dat 3D-printen, is dat wat?” blijft een veelgestelde vraag. Het toont aan dat het nodig blijft om onafhankelijke, neutrale kennis over 3D-printen te verspreiden en mensen te informeren over de mogelijkheden, maar ook beperkingen, van deze innovatieve technologie. Dat is precies wat Flam3D met haar infoavonden beoogt, zo ook op donderdag 13 februari.

3D-printen biedt voordelen in vele verschillende sectoren. De komst van Additive Manufacturing stelt leveranciers bijvoorbeeld in staat om onderdelen op aanvraag te produceren, dicht bij de plaats waar de onderdelen nodig zijn. Dat is maar een van de voorbeelden waar 3D-printing de maintenance-sector kan ondersteunen. Toch is het nog niet voor iedereen geheel duidelijk waar deze innovatieve technologie een competitief voordeel kan bieden. De Flam3D-infoavonden zijn een eerste stap om de technologie te ontdekken en te kijken wat die voor de gebruiker kan betekenen.

De AM-infoavond in Oss richtte zich op alle bedrijven en organisaties die interesse hebben in 3D-printing en was een succes. Via een algemene inleiding over de technologie en inspirerende businesscases verzamelden de deelnemers kennis en inzichten over hoe je nu met 3D-printen aan de slag kunt gaan. Die algemene presentatie werd aangevuld met een reeks reële cases voorgesteld door enkele gevestigde spelers in de markt als Trumpf, 3D Maastricht, Hulotech en 3D Body Cloud. De infoavond op 13 februari is geen alleenstaand geval en er zullen nog vele infoavonden volgen, zowel in Vlaanderen als in Nederland. De eerste al op 24 maart bij ENGIE in Zwijndrecht (BE).

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Flam3D

Flam3D is een onafhankelijk non-profit platform dat actief is in 3D-printing. Het verenigt, vertegenwoordigt en ondersteunt momenteel meer dan honderdentien bedrijven en onderzoeksinstellingen. De organisatie gaat op zoek naar versterking... Lees meer