5.135 bezoekers uit 46 landen, beoordeling 8.6 van 10

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: 5.135 bezoekers uit 46 landen, beoordeling 8.6 van 10

Het grootste Belgische trefpunt voor industrieel onderhoud en voor pompinstallaties en uitrusting van vloeistoffen en gassen verwelkomde 5.135 bezoekers uit zesenveertig landen. De bezoekers en exposanten gaven deze editie een fantastisch rapportcijfer van maar liefst 86%.

Op 21 en 22 maart 2018 verwelkomde Antwerp Expo 5135 bezoekers om meer dan 340 exposanten uit verschillende sectoren te ontdekken. Daarnaast was er ook een uiterst geslaagd randprogramma, waardoor Maintenance en Pumps & Valves wederom een groot succes kan worden genoemd.

Het was al voor de vierde keer dat Maintenance en Pumps & Valves samen in Antwerp Expo werden georganiseerd. Het evenement kon op heel wat enthousiasme rekenen, zowel vanwege de leveranciers en producenten als de bezoekers.
Interessant bezoekersprofiel

Traditiegetrouw voorzag organisator Easyfairs een rijkgevuld randprogramma. Dit jaar was er opnieuw de uitreiking van de BEMAS Digital Innovation Award. Startup Aloxy, een spin-off van de Antwerpse Univerisiteit en Imec, mocht met de hoofdprijs naar huis voor hun modulair industrieel internet of things-platform. Runners up waren de Antwerpse Startup Iristick, met hun Iristick.Z1 smartglass voor industrieel onderhoud en I-Care met het Wi-care condition monitoring portaal.

De publieksprijs werd dan weer gewonnen door Endress+Hauser met IIOT Analytics, een cloudgebaseerde service. Voor hun oplossing ontvingen ze niet minder dan 539 stemmen via een online votingsysteem. Nummers twee en drie waren respectievelijk Vigotec Akatherm en Rösberg Engineering.

Ontdekken en beleven
Ten slotte kon een nieuw initiatief op heel wat enthousiasme van de bezoekers rekenen: de Robot Demo Ruimte. Wim Kegelaers: “Drones, Robots en Cobots zijn ‘hot topics’ in de onderhoudswereld. De techniek is de kinderschoenen aan het ontgroeien en we staan voor de grote doorbraak. Toch lijkt het voor veel professionelen nog een sciencefictionverhaal te zijn. Vandaar dat we een stand hebben voorzien waar de partners in het Europese Interreg project van BEMAS en KICMPI de verschillende mogelijkheden en toepassingen demonstreerden. Voor heel wat bezoekers de ideale manier om op een ludieke manier met de technologie kennis te maken. Maar natuurlijk was dit niet de enige stand waarop iets werd gedemonstreerd. Integendeel, onze Digital Innovation Tour telde dit jaar meer dan 50 bedrijven. Wie naar Maintenance en Pumps & Valves 2018 is gekomen, heeft dus heel veel applicaties aan het werk gezien.
Op naar de volgende edities: Maintenance 2019 wordt op 27 en 28 maart 2019 samen met Worksafe 2019 en M&R 2019 georganiseerd. En op 25 en 26 maart 2020 kunt u opnieuw in Antwerp Expo terecht voor de combi Maintenance en Pumps & Valves.

Geschreven door

Easyfairs

Informatie over Easyfairs Easyfairs Nederland maakt onderdeel uit van Easyfairs Group. Deze internationale eventorganisator en beheerder van expohallen staat op de 18e plaats in de lijst van ’s wereld toonaangevende... Lees meer