Agidens zet Argus in voor monitoring van maintenance

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Agidens zet Argus in voor monitoring van maintenance

Systeemintegrator Agidens nam deze zomer Argus Technologies over. Nu gaat Agidens de monitoring software van Argus inzetten voor complete monitoring van installaties op het gebied van betrouwbaarheid, energie en productie-efficiëntie. Argus is een cloud-gebaseerde SaaS-oplossing voor het verzamelen, analyseren, visualiseren en rapporteren van data uit technische installaties. Het gesofisticeerd en tegelijk gebruiksvriendelijk systeem kan in tal van sectoren worden toegepast.

Argus Technologies werd in 2012 opgericht als een spin-off van de Universiteit Gent. Het levert webgebaseerde monitoringsoftware voor het verzamelen, analyseren, visualiseren, informeren en rapporteren van data uit technische systemen. In eerste instantie was Argus gericht op energieverbruik.

Nu zet Agidens de Argus-software in voor het compleet monitoren van installaties. Op het gebied van maintenance betekent dit dat Argus onder andere trends bewaakt die kunnen wijzen op op handen zijnde storingen en analyses maakt om beter inzicht te krijgen in factoren die de levensduur van componenten beïnvloeden.

Agidens optimaliseert industriële processen door middel van advies, engineering, automatiseringsoplossingen en onderhoudsdiensten. Een focusgebied is Maintenance & Reliability. Agidens biedt onder andere reliability engineering, organisatie advies en dagelijkse ondersteuning door maintenance specialisten.

Geschreven door

Agidens Internationaal NV

Agidens helpt zijn klanten bij het verbeteren van (operationele) processen door middel van gespecialiseerd advies, engineering, automatiseringsoplossingen en onderhoudsdiensten. Agidens richt zich daarbij op de doelmarkten life sciences, food &... Lees meer