Akoestische beeldcamera zet geluidsbron om in waardevolle informatie

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
35 bekeken Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Akoestische beeldcamera zet geluidsbron om in waardevolle informatie

Iedereen heeft de ontwikkeling van een infrarood single spot temperatuurmeting naar warmtebeeld camera meegemaakt. Op dezelfde wijze introduceren we voor gaslekkage meting en elektrische ontladingen een revolutionaire ultrasoon akoestisch beeld camera. De tijdsintensieve single spot lekkage meting met een conventionele ultrasoon meter of ultrasoon camera is met deze techniek achterhaald.

De akoestisch beeldcamera is voorzien van 124 ultrasoon microfoons, een digitale camera en speciale cloud rapportage software waarmee heel eenvoudig een lekkagebeeld van één of meerdere lekpunten vanaf grote afstand vastgelegd kan worden. Data wordt automatisch via WIFI naar een portal gepusht waar online een lekkage rapport met foto’s en kosten gegenereerd wordt. Met de revolutionaire snapshot viewer software die in de nlAcoustics portal draait en geheel gratis voor de camera gebruiker beschikbaar is, kunnen de foto’s on line bewerkt, met aanvullende informatie aangevuld in een rapport gedownload worden.

Met deze ultrasoon akoestisch beeldcamera kunt u gegarandeerd veel meer lekkages tot maar liefst 10x sneller opsporen en de daarmee gepaard gaande kosten direct vastleggen. Gelijktijdige weergave van meerdere lekpunten mogelijk zo ook lekkages in bewegende onderdelen direct te volgen. Uw scan is dan vollediger en goedkoper en als u de reparatie tijdig uitvoert bespaart u sneller veel meer dan inzet van een conventionele ultrasoon lekkagemeter.
Aangezien geluid in beeld wordt weergegeven heeft u geen hoofdtelefoon nodig en bent u in tegenstelling tot gebruik van ultrasoonmeters, nooit geïsoleerd van de omgeving waar u de scan uitvoert. U kunt dus veel veiliger werken en raakt minder vermoeid.

De nlAcousticsCam is leverbaar voor persluchtlekkage, gaslekkage-en elektrische inspecties aan hoogspanningskabels, transformatoren en verdeelstations.
Geveke heeft deze akoestisch beeld camera ook geschikt gemaakt voor de CALMS portal voor persluchtmanagement. De CALMS portal is geschikt voor alle persluchtinstallaties en voldoet aan de ISO50001:2011 EED richtlijnen.

nlAcousticsCamicon.arrow--dark

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijvenicon.arrow--dark