Battery XL speciaal voor opslag lithium-ionbatterijen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Battery XL speciaal voor opslag lithium-ionbatterijen

De Battery XL veiligheidskast is speciaal gebouwd voor de veilige opslag van lithium-ion batterijen. De kasten hebben een aantal extra functies die de veiligheid en het werkcomfort vergroten. Een speciaal kenmerk is dat de deuren automatisch sluiten, zelfs als er brand ontstaat binnenin de kast; een belangrijke extra in de opslag van lithium-ion batterijen die zelf kunnen ontbranden in geval van storingen. Wanneer een lithium-ion batterij daadwerkelijk ontbrandt, wordt blussen een zéér lastig verhaal. Daarnaast kan een lithium-ion batterij opnieuw ontbranden na verloop van tijd, zelfs na het blussen. Door ze te compartimenteren in de kast wordt de kans op een kettingreactie (Thermal Runaway) tussen verschillende lithium batterijen, tot het minimale beperkt. Daarnaast wordt de kast volledig afgesloten en is deze door de gebruiker niet meer te openen, dit omdat er zure gassen vrijkomen bij het ontbranden van een accu.

Het monitoren van je accu’s is dan van essentieel belang. Een uitbreiding met het SmartControl systeem zorgt ervoor dat elk compartiment wordt gemonitord. Elk vak heeft ook zijn eigen warmtedetectie, hierdoor wordt er adequaat gereageerd en treedt de kast in werking. Het SmartControl is uit te breiden met een sms-functie die de brandweer en de gebruiker meteen waarschuwt wanneer een accu uit zichzelf ontbrandt of aan het opwarmen is.

In de Battery XL kunnen we laadstations aanbrengen, zo kunt u de accu’s op de meest veilige manier opladen. Elk compartiment is gekoppeld aan een aparte groep, welke uitgeschakeld wordt wanneer er een calamiteit ontstaat.

De Battery XL is volledig gecertificeerd volgens de NEN EN 14470-1 met een brandwerendheid van 90 minuten van buiten naar binnen.

Specificaties:
– deuren sluiten automatisch als er brand in de kast ontstaat of daar buiten
– deuren vallen altijd in het slot
– deuren vallen in extra vergrendeling bij een calamiteit
– natuurlijke ventilatie om overdruk en zure dampen af te voeren
– voorzien van brandwerende, geïsoleerde compartimenten; minimaliseert ‘Thermal Runaway effect’
– maximaal 8 compartimenten, 2 bodemopvangbakken en roosterinzet

Battery Lineicon.arrow--dark

Geschreven door

Dupa Veiligheidstechniek

Gecertificeerde product oplossingen voor de veilige opslag van gevaarlijke stoffen Lees meer