BEMAS lanceert LMRA-app om risico`s van corona in te schatten

icon.highlightedarticle.dark Veiligheid
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: BEMAS lanceert LMRA-app om risico`s van corona in te schatten

Met de BEMAS Corona Last Minute RisicoAnalyse app kan je voor het aanvangen van onderhoudswerkzaamheden nagaan of voldoende voorzorgsmaatregelen om het risico op corona-infectie te beperken zijn genomen. De app laat ook toe om een inschatting van het risico op infectie te maken en stelt enkele aanbevolen voorzorgsmaatregelen voor. De app bevat ten slotte enkele concrete adviezen en tips om Corona infecties te voorkomen en geeft de mogelijkheid om incidenten te melden aan BEMAS.

De LMRA app is ontwikkeld door SBC Safety Behaviour Change (BEPORI bvba). Deze gratis versie voor risicoanalyse op coronainfectie tijdens onderhoudswerken wordt ter beschikking gesteld in samenwerking met BEMAS – Belgian Maintenance Association vzw.

De risicoanalyse gaat er van uit dat de betrokkenen niet behoren tot een risicogroep en dat alle betrokkenen mogelijks onwetend geïnfecteerd zijn met het Coronavirus SARS-CoV-2. De verstrekte informatie is een generieke aanbeveling. Voor professioneel gebruik moet de specifieke bedrijfscontext telkens in acht worden genomen en dit kan tot andere resultaten en aanbevelingen leiden. Een betalende versie van de app is inzetbaar voor alle types risico`s (dus ook niet-corona-gerelateerd) en activiteiten. De app is bovendien aanpasbaar aan de specifieke bedrijfscontext.

Wat kan u doen in de app?
* Werkvoorbereiding: Met de BEMAS Corona Last Minute Risico Analyse app kan je voor het aanvangen van onderhoudswerkzaamheden nagaan of voldoende voorzorgsmaatregelen om het risico op Corona-infectie te beperken zijn genomen.
* Corona-analyse: Deze app laat ook toe om een inschatting van het risico op infectie te maken en stelt enkele aanbevolen voorzorgsmaatregelen voor.
* Incident melding: De app bevat ten slotte enkele concrete adviezen en tips om Corona infecties te voorkomen en geeft de mogelijkheid om incidenten te melden aan BEMAS.

Lees meericon.arrow--dark

Geschreven door

BEMAS - Belgian Maintenance Association vzw

BEMAS, voluit de Belgian Maintenance Association vzw, is een dynamische non-profit vakvereniging rond onderhoud en Asset Management. BEMAS richt zich tot asset managers, onderhoudsverantwoordelijken, maintenance professionals en iedereen die op... Lees meer