Beter inzicht in de downtime door Asset Availability

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Beter inzicht in de downtime door Asset Availability

In veel organisaties is downtime (anders gezegd: een zo hoog mogelijke uptime), na veiligheid, het belangrijkste aandachtspunt. Veel onderhoudsmanagers hebben het aantal storingen inmiddels goed in beeld. Maar (ongeplande) stilstanden, die leiden tot productieverlies, hebben ook een directe invloed op de inkomsten, de betrouwbaarheid naar afnemers en andere verborgen kosten. Om hier beter inzicht in te krijgen, is de functionaliteit rondom ongeplande stilstanden vanaf versie 2021 volledig herzien. Na een uitgebreide analyse van de werkwijze bij onze klanten, bleek namelijk dat hier een optimalisatieslag gemaakt kon worden.

Het nieuwe proces werkt als volgt:
-Bepaal eerst op welke plekken in de objectenstructuur ongeplande stilstanden moeten worden bijgehouden. Niet elke stilstand leidt tot productieverlies, dus identificeer eerst de bottlenecks in uw proces.
-Ongeplande stilstanden worden (door productiemedewerkers of operations in plaats van de technische dienst) vastgelegd bij die objecten.
-Van daaruit wordt ofwel een job gemeld voor de technische dienst, ofwel aangegeven dat de stilstand is opgelost. In beide gevallen wordt er een job geregistreerd, waarop vastligt welk object of onderdeel de stilstand heeft veroorzaakt en wat de storingsoorzaak was.

Op deze manier heeft u op hoog niveau inzicht in de stilstanden die leiden tot productieverlies en kan worden geanalyseerd welke onderdelen de meeste of langste stilstanden veroorzaken. Door uw onderhoudsplan hierop aan te passen, kan productieverlies effectiever worden teruggedrongen. Dit nieuwe proces is beschikbaar vanaf Ultimo versie 2021 binnen de module Technische Dienst.

Nog meer inzicht in de downtime
Onze set Power BI Dashboards is uitgebreid met een extra set, die de analyse van downtime op een krachtige, visuele manier mogelijk maakt. Maakt u (nog) geen gebruik van BI-dashboards? Geen probleem. Dan kunt u de stilstandgegevens, inclusief de oorzaken, eenvoudig exporteren naar Excel, waar u uw eigen analyses kunt doen.

Integratie met de module Wachtoverdracht
De stilstandenfunctionaliteit is vanaf versie 2021 naadloos geïntegreerd met de module Wachtoverdracht. Door gebruik te maken van duidelijke en eenvoudige dialogen, wordt het aantal handelingen en wisselingen van schermen tot een minimum beperkt. Hiermee bent u verzekerd van een nog accuratere registratie en optimale communicatie tussen productie en technische dienst.

Meer informatie
Wilt u meer weten over Asset Availability in de Ultimo Software? Neem dan vrijblijvend contact op met Ultimo of schrijf u in voor het webinar “Asset Availability – improved downtime registration and reporting” op woensdag 10 februari, 11.00uur (CET).

Meer zien icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Beter inzicht in de downtime door Asset Availability

IFS Ultimo

IFS Ultimo is een SaaS EAM-oplossing van IFS gericht op onderhoud en veiligheid, en staat bekend om de snelle uitrol, het gebruiksgemak en de ongeëvenaarde terugverdientijd. Lees meer