Bewezen reparatiemiddel voor vuurvaste materialen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Bewezen reparatiemiddel voor vuurvaste materialen

Door de jaren heen kunnen vuurvaste materialen om verschillende redenen barsten of scheuren door bijvoorbeeld volumeveranderingen, expansie of zelfs ten gevolge van operationele factoren. Voor algemene vuurvaste reparaties heeft de Insulcon Group een compleet assortiment Insulmould® mouldables ontwikkeld.

Typische toepassingen zijn bijvoorbeeld het warm en koud repareren van vuurvaste scheuren, het opvullen van expansievoegen, het opvullen van kieren rondom branderblokken, het afdichten van collector bars (waardoor oxidatie van de kathode aanzienlijk wordt verminderd) en het dichten van gaten en openingen.

Insulmould® mouldables worden vervaardigd op basis van hoogwaardige vuurvaste vezels, vermengd met geselecteerde anorganische en/of organische bindmiddelen. Ze hebben een stopverfachtige consistentie en kunnen worden aangebracht met een kitspuit, een troffel of met de hand. Afhankelijk van de toepassing is een laag viscose mouldable (voor injectie) en een hoog viscose mouldable verkrijgbaar.

Insulmould® mouldables zijn verkrijgbaar in verschillende kwaliteiten tot 1600°C, gebruikmakend van keramische, – laag bio persistente (bio oplosbare) en/of polykristallijne vezels.

Voordelen Insulmould® mouldables
• Lage thermische geleidbaarheid
• Bestand tegen hoge temperatuur
• Uitstekende isolerende eigenschappen
• Thermische schok bestendigheid
• Vibratie bestendig
• Uitstekende chemische stabiliteit
• Makkelijk te installeren

Insulmould® mouldable is standaard verkrijgbaar in cartridges van 420 gr, emmers van 5 kg en 25 kg en in handige zakjes van 600 ml tot 1500 ml.

Geschreven door

Insulcon B.V.

Al onze producten zullen u helpen om energie te besparen en vergroten de controle op en betrouwbaarheid van uw processen. Als u behoefte heeft aan een hoge temperatuuroplossing in uw thermisch proces: wij hebben het of zullen het vinden! Lees meer