Bilfinger vervolgt koers vanuit nieuw hoofdkantoor

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
35 bekeken Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Bilfinger vervolgt koers vanuit nieuw hoofdkantoor

Met de officiële openingshandeling door de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb is het nieuwe hoofdkantoor van Bilfinger Industrial Services feestelijk geopend. Vanuit deze Rotterdamse locatie aan de Waalhaven Oostzijde stuurt Bilfinger enkele duizenden onderhoudsmedewerkers in de Belgische en Nederlandse industrie aan.

Bilfinger Industrial Services is actief in steigerbouw, isolatie, painting en special services voor met name industriële klanten, zoals Shell, BP, Total en BASF. Aan de Rotterdamse Waalhaven vond Bilfinger een inspirerend en representatief onderkomen, van waaruit het bedrijf zijn ingezette koers verder vorm gaat geven.

Tijdens het openingsfeest gingen verschillende stakeholders van Bilfinger, zoals havenwethouder Adriaan Visser, Deltalinqs-voorzitter Steven Lak en vertegenwoordigers van klanten zoals Neste en Vopak, met elkaar in discussie over de thema’s werkgelegenheid, de toekomst van de industrie, innovatie en digitalisering.

De discussie stond onder professionele leiding van Wilfried de Jong. Spreker Jim Stolze ging in zijn bijdrage in op de betekenis van “Industry 4.0” voor de Nederlandse industrie. Samensmelting van technologieën staat daarbij centraal. Bij dat verhaal voelt Bilfinger zich wel thuis: innovatie is een van de vier strategische pijlers van Bilfinger. De andere drie zijn: HSEQ (een verzamelnaam voor Gezondheid, Veiligheid, Milieu en Kwaliteit), efficiency en samenwerking.

In de afgelopen jaren zette Bilfinger Industrial Services een koerswijziging in met de introductie van steeds meer innovatieve oplossingen en digitalisering van werkprocessen. Een voorbeeld van een nieuwe innovatie in de digitalisering van steigerbouw is de Client Portal: een online programma waarmee opdrachtgevers allerlei voor hen relevante data in kunnen zien rondom hun projecten: wat zijn de vastgestelde kpi’s en waar staan er steigers op het terrein, gekoppeld aan de financiële contractafspraken. Transparantie en efficiency staan hierbij centraal.

Over deze innovaties zegt CEO Ruud van Doorn: ‘Onze klanten zijn veelal grote bedrijven in de procesindustrie of raffinage. Zij ervaren steeds meer druk om onderhoud sneller en kostenefficiënter te realiseren. Daarom bieden wij inventieve oplossingen op basis van onze ervaring in de industriële sector en de kennis die we hebben opgebouwd. Gewoon je vak goed beheersen is voor een bedrijf als het onze niet meer voldoende. We moeten vooruitstrevend blijven, en dat doen we dus ook. Een inspirerend en representatief hoofdkantoor, middenin de dynamiek van de Rotterdamse haven en industrie, geeft daar een extra impuls aan.’

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijvenicon.arrow--dark