Bosch WK, de pistoolschroevendraaier met haakse kop

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Bosch WK, de pistoolschroevendraaier met haakse kop
Article image of: Bosch WK, de pistoolschroevendraaier met haakse kop
Article image of: Bosch WK, de pistoolschroevendraaier met haakse kop

Bosch heeft de gemakken van de Exact-Ion pistoolschroevendraaier gecombineerd met de voordelen van de haakse schroevendraaier wat geresulteerd heeft in de WK serie. Een ergonomische schroevendraaier die te gebruiken is voor lastig bereikbare verbindingen.

De Bosch Exact schroevendraaiers die met name gebruikt worden voor het maken van nauwkeurige verbindingen hebben in het afgelopen decennium veel afzet gevonden binnen de automotive sector. Maar ook andere bedrijven in de maakindustrie hebben de vele voordelen van dit gereedschap ontdekt.

Met een gemakkelijk te bedienen gratis software programma kunnen de schroevendraaiers via een mini usb poort worden geprogrammeerd alsof het intelligente moeraanzetters zijn.
Men kan in verschillende schroefstadia het gewenste toerental kiezen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de schroevendraaier eerst een slag linksom te laten draaien om de schroef goed te positioneren, vervolgens snel in te draaien en bij het maken van de verbinding, waarbij tijd nodig is om de voeging en de zetting te elimineren, de machine langzaam te laten draaien.

De WK-serie is zeer nauwkeurig, afslag op aanhaalmoment Cmk > 1,67 bij 10% tolerantie, volgens ISO 5393. De verfijnde borstelloze (EC-)motor zorgt voor 30% meer efficiency en lange levensduur. Met de Premium Lithium-Ionen technologie 18V accu is de schroefverbinding altijd gewaarborgd en garandeert een lange levensduur. De slimme accu-bewaking voorkomt niet-afgemaakte verbindingen.
Met de Exact-ion 8-1100 kan men verbindingen maken tussen de 2 tot 11 Nm met een snelheid van 750 toeren per minuut. Wat uw productietijd versneld en de kwaliteit verbeterd.

Nog meer voordelen:
•Geschikt voor moeilijk bereikbare plekken.
•Haakse kop per 45 graden instelbaar.
•Eén handsmachine, dus één hand vrij om het product te positioneren.
•Ergonomische vormgeving vermindert schouder- en/of polsklachten.
•Werkbereik 2 – 16 Nm.
•Toelichting: de fabrikant garandeert dat er een veiligheidsmarge is van factor 1,67 of hoger bij een eis van 10% nauwkeurigheid.
•Programmeerbaar schroefproces op draairichting en toerental (bijvoorbeeld snel indraaien en langzaam vastdraaien om de voeging en zetting te elimineren).
•Gratis software.
•Softstop afslag ergonomischer dan alle andere aanbieders in de markt.
•Slimme accu-bewaking voorkomt niet afgemaakte schroefverbindingen.

Geschreven door

Peco Douwes BV

Peco Douwes BV is een technische groothandel. Sterk in schroef-, montage en verbindingstechniek. Wij hebben een groot assortiment aan hoogwaardige montagegereedschappen, gericht op industriële toepassingen. Het is een breed omvattend... Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer