Brandveiligheidskasten voor iedere toepassing

icon.highlightedarticle.dark Veiligheid
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Brandveiligheidskasten voor iedere toepassing

Een gevarieerd scala aan producten zorgt voor openingen bij het inrichten van een laboratorium. Het kiezen van één partner creëert korte lijnen en nauw contact. Wanneer er wordt overgegaan op de aanschaf van een brandveiligheidskast is een betrouwbare partner van groot belang. Verschillende aspecten die relevant zijn worden met de klant besproken. Dit zijn vaak dingen waar de gebruiker zelf niet aan had gedacht.

Een sterk en vakkundig advies in combinatie met zéér betrouwbare producten maakt Dupa een sterke partner.

De brandveiligheidskasten van Dupa voldoen allemaal aan de huidige Europese norm NEN 14470-1. Hierbij hebben alle kasten een TÜV High-Quality Label. Dit is een belangrijke toevoeging. Door dit keurmerk hebben de brandveiligheidskasten een langere levensduur dan haar alternatieven.

Advies op maat
Is heel belangrijk. Niet alleen voor het selecteren van de juiste kast maar ook zeker voor het leveren, plaatsen en aansluiten van de kast op een ventilatiekanaal. Hierdoor heeft een afspraak op locatie echt een meerwaarde.

Ook over de manier van opslaan verstrekt Dupa een duidelijk advies. Brandbare gevaarlijke stoffen hebben een andere manier van opslaan dan bijvoorbeeld zuren & logen. En hoe gaat u om met de afvalstromen in uw laboratorium? Welke chemicaliën mogen bij elkaar en welke moeten gescheiden worden van elkaar?

Het is in ieders belang om het proces in één keer goed te laten verlopen om niet, na verloop van tijd, erachter te komen dat de brandveiligheidskast toch niet helemaal geschikt is. Dit voorkom je door vroegtijdig een afspraak te maken en u van advies te laten voorzien.

Dupa geeft altijd een gratis vrijblijvend advies.

Geschreven door

Dupa Veiligheidstechniek

Gecertificeerde product oplossingen voor de veilige opslag van gevaarlijke stoffen Lees meer