Camera gebaseerde beveiligingssysteem PSENvip Long Range

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Camera gebaseerde beveiligingssysteem PSENvip Long Range

Voor het op camera’s gebaseerde beveiligingssysteem PSENvip 2 voor afkantpersen van Pilz is nu een Long Range-variant verkrijgbaar: PSENvip Long Range is de eerste beveiligingsinrichting met een beveiligingszone van maar liefst 18 meter. Hierdoor is het robuuste beveiligingssysteem ook uitermate geschikt voor de bewaking van speciale persen zoals tandempersen. Daarbij voldoet het op camera’s gebaseerde beveiligingssysteem aan alle gangbare veiligheidsnormen en aan EN 12622, zodat PSENvip 2 bij een eenvoudig gebruik maximale productiviteit garandeert.

Het ombouwen naar de nieuwe variant is eenvoudig, omdat alleen de ontvangsteenheid hoeft te worden vervangen. Met PSENvip Long Range kunnen zo bijvoorbeeld tandempersen met slechts één beveiligingssysteem veilig worden bewaakt. Zijn gebruik maakt bovendien een combinatie van een meerijdende beveiligings-inrichting en lichtschermen overbodig, zodat er al op de investeringskosten kan worden bespaard.

Met de Long Range-variant beschikken gebruikers bovendien over een hot-pluggable beveiligingssysteem, d.w.z. dat er twee afkantpersen naast elkaar kunnen worden gezet. Dit is mogelijk doordat zenders en ontvangers in het midden eenvoudig kunnen
worden weggeklapt. De zender van machine 1 werkt dan verder met de ontvanger van machine 2, zonder herstart. Hierdoor kunnen onnodige stilstandtijden worden voorkomen en kan de productiviteit worden verhoogd.

Geschreven door

Pilz Nederland

Pilz is een toonaangevend, innovatief bedrijf in de industriële automatiseringstechniek. Pilz biedt wereldwijd klantgerichte oplossingen voor alle industriële branches. Hiertoe behoren innovatieve producten en een uitgebreid dienstenpakket op het gebied... Lees meer