Camozzi Group tekent contract Giant Magellan Telescoop

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Camozzi Group tekent contract Giant Magellan Telescoop

Ingersoll Machine Tools, dochteronderneming van de Camozzi Group, heeft van de GMTO Corporation opdracht gekregen voor de bouw van de eerste nieuwe generatie Magellan Telescoop. Deze Giant Magellan Telescoop van GMT wordt in Chili opgebouwd en zal een scheidend vermogen hebben dat tien keer zo groot is dan de tot nu toe grootste telescopen.

– Ingersoll zal de enorme stalen 1.300 ton wegende ondersteuningsstructuur voor de optiek vervaardigen. Deze nauwkeurige constructie zorgt voor een wrijvingsloze beweging dankzij de zeer geavanceerde, wereldwijd vermaarde hydrostatische technologie van de Camozzi Group.

– In totaal gaat het om een investering van 135 miljoen dollar, de grootste investering van GMTO tot nu toe. Het contract werd verworven na een twee jaar durende wereldwijde aanbestedingsprocedure. In de komende 9 jaar zullen GMTO, MT Mechatronics en Ingersoll Machine Tools samenwerken aan de 1.300 ton wegende stalen constructie. Die moet eind 2025 worden opgeleverd, waarna deze verder wordt voorbereid voor de installatie van de spiegels in 2028.

– De Giant Magellan Telescope (GMT) wordt opgebouwd in de Chileense woestijn. Het project is het resultaat van de samenwerking tussen twaalf van `s werelds grootste universiteiten en wetenschappelijke instituten en zal naar verwachting in 2029 operationeel worden. De financiering van het project is afkomstig van partnerinstellingen, regeringen en particuliere sponsoren.

– De GMT zal onze kennis en begrip van het heelal aanzienlijk vergroten door de studie van planeten buiten het zonnestelsel, in de zoektocht naar tekenen van leven en de studie van zwarte gaten en donkere energie. De GMT zal een scheidend vermogen hebben dat tien keer zo groot is als dat van de huidige grootste telescopen en kan ontdekkingen doen die het beeld van onze planeet ten opzichte van het heelal zullen veranderen.

Lodovico Camozzi, voorzitter en Chief Executive Officer van Camozzi Group, verklaarde: “We zijn enorm opgetogen dat we mogen werken aan de bouw van een exclusief wetenschappelijk en revolutionair systeem om de diepe kosmos te bestuderen. Het project vervult ons bij Camozzi met trots en is een inspiratie voor ons allen. We zijn erg blij dat we zijn geselecteerd in een aanbesteding waarbij `s werelds meest vooraanstaande groepen betrokken zijn”.

Watch article videoicon.arrow--dark Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Camozzi Automation B.V.

Camozzi Automation behoort tot de grootste Europese producenten van pneumatische en elektrische aandrijvingen en heeft daarnaast een compleet programma vacuüm producten. Sinds de oprichting in 1964 heeft Camozzi zich ontwikkeld... Lees meer