ChemSTOP – Recirculerende filterbox

icon.highlightedarticle.dark Veiligheid
17 maart 2023
Article image of: ChemSTOP – Recirculerende filterbox

Ventilatie van (brand)veiligheidskasten is belangrijk. Het is echter niet altijd mogelijk of praktisch. Wanneer je een tijdelijk laboratorium hebt, is het aanleggen van een ventilatiekanaal een tijdrovend en soms kostbaar proces. Als je brandveiligheidskast in een kelder staat, is er soms geen mogelijkheid tot ventilatie naar buiten. De ChemSTOP van Dupa is dé oplossing voor dit soort problemen. Het systeem is opzichzelfstaand en vereist geen verbinding met externe ventilatie.

Lucht wordt vanuit de brandveiligheidskast in de ChemSTOP getrokken. De vervuilde lucht wordt door een elektrostatisch geladen pre-filter geleid om grove stoffen te filteren om vervolgens door een actieve koolstoffilter te gaan om de chemische dampen te verwijderen. De gefilterde lucht wordt dan terug gecirculeerd in de ruimte via het uitlaatrooster aan de achterkant van het apparaat. Voorzien van constante airflow monitoring en een filterverzadigingsysteem dat constant de verzadigdheid van het filter meet.

Met een eigen ventilator met een maximaal vermogen van 75m³ kan de ChemSTOP zelfs gebruikt worden voor het ventileren van een zuren-logen kast.
De ChemSTOP kan op alle (brand)veiligheidskasten van Dupa Veiligheidstechniek zonder aansluitkosten.

Standaard geleverd met een Pre filter en een AC filter voor oplosmiddelen. Diverse andere filters ook verkrijgbaar zoals: ether, acids, formaldehyde, ammoniak, cyanide, zwavel of een mix van 4 soorten van bovenstaande en HEPA.

Geschreven door

Dupa Veiligheidstechniek

Gecertificeerde product oplossingen voor de veilige opslag van gevaarlijke stoffen Lees meer