Compleet assortiment bio oplosbare vezelproducten tot 1400°C

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023

Met de introductie van Insulfrax® LTX en ISOFRAX® 1400 kunnen we u een volledig assortiment aan bio oplosbare producten tot 1400°C aanbieden.

Insulfrax® LTX, de nieuwe generatie van Insulfrax® bio oplosbare dekens.
Insulfrax® LTX biedt dezelfde voordelen als de reeds bekende Insulfrax®-dekens (Insulfrax® S en Insulfrax® LT), maar met verbeterde fysieke eigenschappen om zowel de thermische prestaties als het gebruiksgemak te verbeteren.
Insulfrax® LTX-dekens zijn anorganisch en bindervrij, veroorzaken minder stof en hebben een merkbaar verbeterde oppervlakteafwerking.
De deken is gemakkelijker te verwerken en te snijden, wat resulteert in een snellere installatie met minder huidirritatie en minder verspilling van materiaal.
Daarnaast hebben Insulfrax® LTX dekens een hogere treksterkte.
De nieuwe Insulfrax® LTX-producten bieden zowel energiebesparingen als besparing op materiaalkosten.
De verbeterde LTX isolatieprestaties helpen bedrijven hun energiekosten te verlagen en te voldoen aan de steeds strengere koolstofemissiedoelen, zonder verlies van thermische prestaties.
De Insulfrax® LTX dekens isoleren nog beter dan de standaard AES-dekens, waardoor waardevolle ruimte in ovens overblijft, dus u bespaart geld doordat uw isolatiedikte tot 25% vermindert.
Insulfrax® LTX deken producten hebben de volgende uitstekende eigenschappen:
•Uitzonderlijke isolerende eigenschappen
•Hoge temperatuurstabiliteit (tot 1200°C)
•Hoge thermische schokbestendigheid
•Hoge treksterkte en veerkracht
•Lichtgewicht
•Uitstekende flexibiliteit
•Goede akoestische eigenschappen

ISOFRAX ® 1400 is een bio-oplosbare deken met een classificatietemperatuur van 1400°C.
ISOFRAX ® 1400-producten vertonen uitstekende eigenschappen, zoals een hoog smeltpunt (> 1500°C), lage krimp (<3% bij 1400°C) en een lage thermische geleidbaarheid (hoge K-waarde).

Vanwege de hoge oplosbaarheid van de vezels in het lichaam, vormen Insulfrax® LTX en ISOFRAX® 1400®C producten geen gevaar voor de gezondheid volgens Nota Q (EC) Nr. 1272/200.

Daarom is er geen specifieke etikettering van verpakkingen of specifieke verwerkingscondities nodig.

Geschreven door

Insulcon B.V.

Al onze producten zullen u helpen om energie te besparen en vergroten de controle op en betrouwbaarheid van uw processen. Als u behoefte heeft aan een hoge temperatuuroplossing in uw thermisch proces: wij hebben het of zullen het vinden! Lees meer