De nieuwe Alup avsd koeldroger heeft alleen maar voordelen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: De nieuwe Alup avsd koeldroger heeft alleen maar voordelen

ALUP presenteert de nieuwe serie koeldrogers type AVSD. De AVSD is de eerste ALUP-droger met variabele snelheidsregeling. Het maakt unieke energiebesparingen mogelijk, verhoogt de productiekwaliteit en betrouwbaarheid, is milieuvriendelijk, heeft lage bedrijfskosten en heeft een compact ontwerp.

Koeldrogers
Koeldrogers zijn een waardevolle aanvulling op persluchtnetwerken. Ze halen het vocht uit de perslucht en beschermen zo stroomafwaartse apparaten tegen corrosie en uw eindproducten tegen vervuiling.
Dit vertaalt zich in de loop van de tijd in besparingen, aangezien drogers het onderhoud verminderen en de levensduur van persluchtgereedschap verlengen.

De nieuwe maatstaf
De AVSD maakt gebruik van frequentieregeling (VSD) om het toerental van de compressormotor aan te passen aan de vraag naar perslucht. In plaats van direct na het inschakelen op vol vermogen te draaien, verbruikt de AVSD slechts zoveel energie als nodig is. Het resultaat is een energiebesparing tot 60% zonder in te boeten aan kwaliteit. Aangezien de energiekosten een groot deel van de totale bedrijfskosten van een koeldroger uitmaken, verdient de AVSD zichzelf binnen 1,5 jaar terug.

Voordelen voor het milieu
De nieuwe Alup avsd koeldroger bespaart niet alleen kosten en verbetert de productieprocessen, hij ontziet ook het milieu. De energieefficiëntie van de Alup avsd leidt tot een aanzienlijk betere TEWIwaarde (Total Equivalent Warming Impact) en een betere CO2-balans dan die van andere apparaten in zijn klasse. Hierdoor kunnen bedrijven hun klimaatdoelstellingen beter halen en bijdragen aan een milieuvriendelijkere samenleving. Dus wat is het nadeel? Er is geen.

ALUP heeft deze innovatieve technologie zelfs in een zeer compact frame geplaatst, zodat het minder ruimte inneemt dan andere drogers. Alleen maar voordelen dus.

Geschreven door

ALUP GrassAir Kompressoren B.V.

ALUP GrassAir Kompressoren B.V. is ontstaan uit een samenvoeging van twee sterke organisaties die een historie hebben met gedeelde waarden in servicegerichtheid, innovatie en professionaliteit. Een keuze voor ALUP GrassAir... Lees meer