De nieuwe Fluke ii900 Sonic Industrial Imager

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: De nieuwe Fluke ii900 Sonic Industrial Imager

Het gemiddelde persluchtsysteem verliest 30 procent van zijn lucht door lekken. Het opsporen van die lekken was voorheen een tijdrovend en vervelend proces.

Met de Fluke ii900 Sonic Industrial Imager kunnen technici eenvoudig perslucht-, gas- of vacuümlekken traceren, zelfs in fabrieken met extreem veel omgevingsgeluid. Met de Fluke ii900 kunnen technici luchtlekken tot tien keer sneller identificeren dan met traditionele diagnosemethodes. Tot nu toe was de techniek die werd gebruikt om geluid te visualiseren — genaamd “beam forming” — duur om te implementeren, gecompliceerd in gebruik en vooral gericht op high-end R&D- of consulting services. Fluke is de samenwerking met Sorama aangegaan om zijn ervaring op het gebied van akoestische beeldvorming beschikbaar te stellen voor onderhoudstechnici en heeft een tool ontwikkeld die de duurzaamheid en bruikbaarheid heeft die vereist zijn voor industriële onderhoudstoepassingen.

Hoeveel zou u kunnen besparen als u geluid zou kunnen zien? Bekijk de video of bezoek de Fluke website.

Lees meer icon.arrow--dark

Geschreven door

Fluke Nederland BV

Fluke Corporation is wereldmarktleider in de productie, de distributie en het onderhoud van elektronische test- en meetinstrumenten en software. Fluke werd in 1948 opgericht en heeft sindsdien bijgedragen aan de... Lees meer