De nieuwe WAGNER HeavyCoat 750

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: De nieuwe WAGNER HeavyCoat 750
Article image of: De nieuwe WAGNER HeavyCoat 750
Article image of: De nieuwe WAGNER HeavyCoat 750

Materialen met een hoge viscositeit zijn niet altijd gemakkelijk te verwerken op de bouwplaatsen. Krachtig en bij voorkeur compacte apparatuur is dan nodig! De HeavyCoat-familie van WAGNER is speciaal ontwikkeld voor dit soort intensief werk en kreeg er onlangs drie nieuwe telgen bij: HeavyCoat 750 E, HeavyCoat 750 E SSP en HeavyCoat 750 G. Met deze compacte spuitapparaten is het mogelijk om zware materialen zonder problemen gelijkmatig aan te brengen op grote oppervlakken. Gebruikers kunnen snel, schoon en efficiënt werken. Door het vernieuwde design hebben ze zeer lage onderhoudskosten en ze zijn erg slijtvast.

Dankzij de nieuwe Hydrastroke-technologie van WAGNER zijn de hydraulische plunjerpompen HeavyCoat 750 E, HeavyCoat 750 E SSP en HeavyCoat 750 G bijzonder robuust, duurzaam en betrouwbaar. Deze technologie kan de bedrijfstemperatuur met 14º verlagen, omdat er lucht geblazen wordt door onderdelen waar de hydraulische olie circuleert, zoals de motor en het oliereservoir. Daardoor treedt er minder slijtage op en zijn de onderhoudsintervallen langer. Het pompblok en de bolvormige kop van de nieuwe hydraulische cilinder garanderen tevens dat de dichtingen en pakkingen langer meegaan, in vergelijking met bijvoorbeeld de plunjertechniek.

Gebruiksvriendelijke bediening en optimale prestaties.

Deze apparaten zijn bijzonder eenvoudig in gebruik, omdat ze maar twee bedieningselementen hebben, namelijk een drukregelaar en een drukontlastingsventiel. Omdat de hydraulische cilinder uit één stuk gemaakt is, is het inlaatsysteem nauwgezet uit te lijnen en snel te vervangen. Ook de filter voor de hydraulische olie is gemakkelijk te vervangen. Door de uitgebreide stromingspaden gaat er minder druk verloren en zijn de prestaties beter. Zelfs met lange slangen wordt een perfect spuitbeeld gegarandeerd!

De nieuwe HeavyCoat-apparaten worden volledig gebruiksklaar geleverd, met hogedrukslang, flexibel eindstuk en een AG 14 of AG 19 airless pistool inclusief spuittip (maximale grootte 0,043”/1,09 mm). Ze zijn opgewassen tegen de meest uitdagende situaties.

De HeavyCoat 750 E en G hebben ook een laag gepositioneerde inlaatklep waardoor het gemakkelijker is om materialen met een hoge viscositeit direct aan te zuigen, zoals brandvertragende coatings, zware industriële coatings, dunpleisters en vochtwerende producten.

De HeavyCoat 750-reeks is nu beschikbaar met de nieuwe aansluiting, waardoor alle materialen direct kunnen worden aangezogen vanuit een hopper. Deze is gemakkelijk te verwijderen voor een grondige schoonmaak. Daarmee is dit krachtige en uiterst performante apparaat de perfecte oplossing voor zware coatings en pleistertoepassingen.

Geschreven door

WSB Finishing Equipment B.V.

WSB Finishing Equipment biedt producten en diensten aan op het vlak van voorbehandeling – oppervlaktebehandeling, lijm- en kitapplicaties maar ook systemen voor het transporteren van vloeistoffen. Kwaliteit, veiligheid en milieuzorg... Lees meer