De Wagner TopFinish Bell 1S, de snelle rotatie-verstuiver

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: De Wagner TopFinish Bell 1S, de snelle rotatie-verstuiver

Met de zeer snelle rotatieverstuiver, de Wagner topFinish Bell 1S kunnen zowel kleine, als grote oppervlakken, met maximale efficiëntie, worden gecoat.

De nieuwe Wagner TopFinish Bell 1S is zeer geschikt voor elektrostatische toepassingen met verf op water- en oplosmiddelhoudende basis. Dankzij de veelzijdigheid en de robuuste eigenschappen van deze toepassing is een perfecte oppervlaktebehandeling mogelijk in een breed scala aan sectoren: Bijvoorbeeld voor de automotive-, de metaal-, kunststof- of houtindustrie.

Afhankelijk van de vorm en de grootte van het te coaten onderdeel kan de gebruiker de meest geschikte maat en vorm van de beker kiezen. Kleinere objecten kunnen bijvoorbeeld gespoten worden met een diameter van 30 mm. Als het object vierkanter, platter of als een hoger verfdebiet belangrijker is, is de 70 mm beker te gebruiken. De allrounder bestaat uit de 50 mm beker. Per materiaal en per toepassing kan de beste oplossing gekozen worden.

Waar de TopFinish Bell 1S voor staat?
– Ideale coatingsresulaten met superfijne verneveling;
– Zowel een brede & zachte, als een smalle en harde sproeistraal kunnen worden gegenereerd. Er is een enorme variatie mogelijk in het spuitpatroon: Van 80 tot 800 mm. Dit verhoogt de flexibiliteit en de prestaties. De traditionele ‘Bell Toepassing’ is om voornamelijk een breed en zacht spuitpatroon te bieden, maar ook om de diepe hoeken en randen te bereiken met een hard spuitpatroon.
– Minimale inspanning met betrekking tot de montage en het onderhoud dankzij de robuuste turbine technologie en de componenten welke zijn gemaakt van roestvrij staal.
– Lage bedrijfskosten: Ongeveer 20% minder luchtverbruik dan andere vergelijkbare toepassingen.
– Geoptimaliseerde controle: De combinatie van de TopFinish Bell 1S met de RBX 1E besturingseenheid zorgen voor een automatische regeling van de snelheid, regeling van de spanning, van de aandrijvingslucht en van de andere proces parameters.
– Efficiënt materiaalverbruik: Meer dan 90% van het object kan worden bereikt.
– Veelzijdig toepassingsbereik. Er is een grote selectie aan ‘belschijven’ beschikbaar, waarmee precieze matching mogelijk is met het object en het te verspuiten materiaal.
– Met de TopFinish Bell 1S is tijdswinst te behalen! Korte kleurwisseltijden dankzij de interne en externe spoeling van de belschijf en door de directe verwijdering van overtollig materiaal via een stortklep. Handmatig spoelen is zeker niet nodig.
– Snelle kleurwisselingen zijn mogelijk, meestal wel binnen 5 seconden.
– Verwerking van 2K materialen, met een geïntegreerde statische menger, is zeker een optie. Door rotatie krijgt het 2K materiaal een extra meningseffect.

De TopFinish Bell 1S is een lichtgewicht en compact product dat eenvoudig en flexibel op elke vaste opstelling kan worden gemonteerd.

Geschreven door

WSB Finishing Equipment B.V.

WSB Finishing Equipment biedt producten en diensten aan op het vlak van voorbehandeling – oppervlaktebehandeling, lijm- en kitapplicaties maar ook systemen voor het transporteren van vloeistoffen. Kwaliteit, veiligheid en milieuzorg... Lees meer