Defensie Innovatie Competitie 2020 voor MKB

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Defensie Innovatie Competitie 2020 voor MKB

Defensie geeft op 2 juli een toelichting op de intenties en verwachtingen van de Defensie Innovatie Competitie (DIC) 2020 met als thema: Smart Medics. Locatie: Korporaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum. Aanmelden uiterlijk 26 juni 12.00 uur via de berichtenmodule in Negometrix of per e-mail aan en Kijk voor meer informatie op de website van defensie en zoek naar DIC of innovatie

Wat is DIC?
Met deze landelijke innovatiewedstrijd daagt Defensie start-ups en het midden- en kleinbedrijf uit om met nieuwe ideeën te komen voor het beter en veiliger optreden van militairen. De innovatiecompetitie is een manier om oplossingen te zoeken voor Defensievraagstukken.

Smart Medics
Het thema voor 2020 is `Smart Medics`. Slimme technologie kan de gezondheidszorg voor militairen helpen verbeteren. Technologische ontwikkelingen maken het verder mogelijk op verbeterde manieren inzicht te krijgen in de gezondheid en inzetbaarheid van militairen. Dat leidt tot betere zorg onder alle omstandigheden. Technologie kan bijvoorbeeld een rol spelen in preventie, behandeling of zorg op afstand. Ook maakt die het verloop van medische overdracht sneller en accurater.

€200.000
De sluitingsdatum voor inzendingen is 3 september. De jury kiest vervolgens 5 finalisten. De winnaar, die na een presentatie op 26 november wordt bekend gemaakt, ontvangt €200.000 voor een ontwikkelopdracht.

Geschreven door

KIVI Defensie&Veiligheid

De afdeling Defensie en Veiligheid van het Koninklijk Instituut van Ingenieurs (KIVI) is voor iedereen die betrokken is bij de toepassing van technologie voor defensie en nationale veiligheid. De afdeling... Lees meer