Denios introduceert nieuwe lijn explosieveilige vatenlifters

icon.highlightedarticle.dark Veiligheid
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Denios introduceert nieuwe lijn explosieveilige vatenlifters

Gebruikmakend van de grote vakkennis en jarenlange ervaring van de eigen ingenieurs en veiligheidsexperts heeft Denios de vatenlifters type Secu EX speciaal ontwikkeld voor gebruik in explosieveilige zones. Deze vatenlifters zijn zo ontworpen en geconstrueerd dat ze maximale bescherming bieden aan de gebruikers in kritieke omgevingen zoals ATEX-zones. Dat komt tot uiting in het zeer strakke, functionele en ergonomische design, waardoor de vatenlifter Secu EX enerzijds eenvoudig te bedienen en anderzijds heel gemakkelijk te onderhouden is. Vaten worden vrijwel moeiteloos opgetild en neergezet d.m.v. een voetpomp. Beschermingsbeugels op alle zwenkwielen voorkomen dat voeten beklemd raken. Tenslotte maar niet als het minste kenmerk voldoet de Secu EX vanzelfsprekend ruimschoots aan alle betreffende wettelijke voorschriften.

De vatenlifter Secu EX is leverbaar in diverse uitvoeringen:
Er zijn drie verschillende mechanieken voor het optillen, het transporteren en het draaien van stalen en kunststof vaten:
•Vatengrijper type M, voor het oppakken van gesloten stalen vaten of spanringvaten van 200 liter. De vaten worden daarbij aan de bovenste rand vastgepakt.
•Vatenklem type SK, voor het oppakken van stalen en kunststof vaten van 200 of 220 liter. De automatisch sluitende vatenklem is instelbaar voor veilig grijpen van verschillende formaten vaten.
•Vatenkantelaar type W, voor het oppakken en 360° kunnen kantelen van stalen en kunststof vaten van 60 en 200 liter. De vaten worden met behulp van een spanband tegen een prismavormige metalen houder geklemd.

Deze mechanieken zijn te combineren met de volgende onderstellen die voor verschillende toepassingen ontworpen zijn:
•Een smal onderstel om onder europallets en opvangbakken door te kunnen rijden en er vervolgens een vat vanaf te kunnen pakken of erop te plaatsen.
•Een breed onderstel dat om europallets en opvangbakken heen rijdt, waarna een vat kan worden opgepakt of geplaatst.

De mechanieken van het type M en SK zijn tevens te combineren met een verstelbaar onderstel. Hiervan zijn de poten met de wielen zijwaarts in en uit te klappen. Met uitgeklapte poten kan aan weerszijden van bijvoorbeeld een europallet of een hoek van een opvangbak heen worden gereden. Vervolgens kunnen hiermee de vaten vanaf de hoek worden opgepakt en geplaatst, iets wat bij de andere onderstellen niet altijd mogelijk is. Dit is met name van belang bij grotere opvangbakken voor meer dan twee vaten. Met ingeklapte poten is de breedte beperkt waardoor er zeer goed mee kan worden gemanoeuvreerd.

Tenslotte zijn alle vatenlifters Secu EX leverbaar in een hoge en een lage uitvoering. De lage uitvoering is bij uitstek geschikt om vaten op pallets en Denios opvangbakken te plaatsen en ze er weer vanaf te pakken. De hoge uitvoering is ook geschikt voor handling van vaten in vatenstellingen.

Geschreven door

Denios BV

Visie en missie: Het veilig omgaan met gevaarlijke stoffen is cruciaal bij het minimaliseren van risico’s voor ons milieu en uw medewerkers. Bovendien draagt het bij aan een leefbare maatschappij... Lees meer