Droge en natte processen geen gescheiden werelden

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Droge en natte processen geen gescheiden werelden

Tijdens de beurzen Solids en Pumps & Valves op 2 en 3 oktober 2019 in Rotterdam Ahoy wordt inzichtelijk gemaakt dat droge en natte processen geen gescheiden werelden zijn. “Hoewel elk zijn specifieke technologieën kent, is er in de praktijk lang niet altijd sprake van gescheiden processen. Beide kunnen op een locatie voorkomen en beide proceswerelden hebben elkaar nodig en kunnen van elkaar leren”, zegt Michiel Schröder namens organisator Easyfairs.

Op het raakvlak van droge (Solids) en natte processen (Pumps & Valves) is de meet- en regeltechniek een gemeenschappelijke factor. Dit komt dan ook terug in de Instrumentation Area. Dit is een nieuw initiatief op Solids en Pumps & Valves en vormt letterlijk de verbindende straat tussen beide vakbeurzen. In deze straat kunnen bezoekers terecht voor specifieke informatie over procesinstrumentatie. Aanwezige exposanten in deze straat zijn onder andere Endress+Hauser, KROHNE, Festo, Yokogawa en Vega.

Bezoekers kunnen verder op de beursvloer oplossingen vinden voor het gehele productieproces omdat Solids en Pumps & Valves één geheel vormen. Schröder: “Maar de beurzen zijn wel toegespitst op de verwerking en transport van vaste stoffen en vloeistoffen. Het grote voordeel van een gecombineerde Solids en Pumps & Valves is dat het voor bezoekers een zeer efficiënte manier is om een compleet beeld te krijgen van het huidige aanbod op component- en installatieniveau.”

Deelnemers Solids en Pumps & Vavles
Een greep uit de deelnemers van Pumps & Valves laat zien dat onder meer ERIKS, Iwaki, Distrimex, Bray Controls, AVK, Georg Fischer, Netzsch Pompen, Duijvelaar Pompen en SPX Flow zich presenteren op de beurs. Op Solids staan onder andere Aerzen, Azo, De Koningh, Dinnissen, J-Tec, MATEC, Polem, Schoeller Allibert, TBMA en VDL Industrial Products. “De aanwezige expertise is groot en dat maakt dit evenement onmisbaar voor iedere professional actief in een producerende omgeving”, aldus Schröder.

Smart badge voor bezoekers
Alle beursbezoekers krijgen bij binnenkomst een smart badge. Met deze technologie wordt het nog makkelijker om informatie te verzamelen tijdens een beursbezoek. Door de komst van de smart badge technologie kunnen bezoekers op eenvoudige wijze de interessante stands scannen met de bezoekersbadge die ze bij binnenkomst ontvangen. Na afloop van het bezoek ontvangen bezoekers alle informatie van de gescande stands direct in hun mailbox. Deze technologie is ook nog eens milieuvriendelijk, want de bezoeker loopt zo zonder losse folders en visitekaartjes de beursvloer af.

Praktische informatie
Op 2 en 3 oktober 2019 vinden Solids en Pumps & Valves gezamenlijk plaats in Rotterdam Ahoy. De beurs is op deze twee dagen te bezoeken van 10.00 tot 17.00 uur. Bezoekers treffen hier componenten en installaties aan voor hun gehele proces. Registreren voor Solids kan via registreren voor Pumps & Valves kan via: Het toegangsticket geeft toegang tot beide vakbeurzen.

Geschreven door

Evenementenhal Gorinchem, Hardenberg, Venray

De grote wereld wordt door digitalisering alleen maar kleiner. Op elk moment en overal ter wereld leggen mensen contact met elkaar door middel van internet, telefoon, televisie en ga zo... Lees meer