Dubbele testbank kan grote én kleine pompen testen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
118 bekeken 7 november 2022
Article image of: Dubbele testbank kan grote én kleine pompen testen

In zijn nieuwe werkplaats nam MH Hydraulics onlangs een dubbele testbank in gebruik. Hiermee kan het reparatiebedrijf van hydraulische pompen, motoren en cilinders, meer verschillende maten pompen testen.

Tekst: Ted Gijsel | Fotografie: Bosch Rexroth

“Het is nogal een complexe en geavanceerde installatie”, lacht Anand Phagoe, service & repair manager van MH Hydraulics in Spijkenisse. “Maar hiermee kunnen we onze klanten veel beter bedienen.” MH Hydraulics repareert hydraulische pompen, motoren en cilinders. Met de installatie van de Bosch Rexroth-testbank vergroot het bedrijf zijn slagkracht. Phagoe: “Het is een beest. Neem de maximale testdruk van 500 bar, de krachtige elektromotor met een vermogen van 380 kilowatt en een toerental tot 3.000 omwentelingen per minuut. Voorheen plaatsten we pompen in kleiner slagvolume om maximale druk te testen. Maar nu kunnen we de grotere pompen zonder die omweg en met het volle slagvolume van 355cc op maximale druk testen. Precies zoals ze dat in de fabriek ook doen.”

Twee motoren

De nieuwe testbank is volledig up-to-date en in lijn met de meest actuele technische ontwikkelingen. Hij is bijvoorbeeld voorzien van de nieuwste regelingen, zoals HS4, HS5 en SYDFEE. En naast de sterke elektromotor van 380 kW beschikt hij over een tweede (kleinere) motor, die 130 kW levert. Daarmee is hij geschikt voor grote en kleine pompen. Bovendien kan MH alle merken hydraulische pompen en motoren testen, zowel open als gesloten circuits (handmatige of automatische testcyclus is instelbaar).

Article image of: Dubbele testbank kan grote én kleine pompen testen

Snel schakelen

“Dankzij de korte lijnen met de programmeurs, software engineers en hydrauliekspecialisten van Bosch Rexroth kunnen we snel schakelen bij vragen of uitdagingen”, zegt Phagoe. “Dat is belangrijk, want ook al hebben onze medewerkers een meerdaagse training gevolgd, werken met een testbank van dergelijke omvang vraagt zeker in het begin om een tijdsinvestering. De vorige testbank kenden we blindelings. Dit is nieuw, dus het was best even wennen. Daar ligt een mooie taak voor ons; eentje die we met plezier oppakken. Want hiermee hebben we onze klanten echt iets te bieden. Er stáát echt wat in onze werkplaats.”

Nederlands Repair Center

MH Hydraulics heeft een speciale status bij Bosch Rexroth. Het bedrijf is Certified Service partner en Certified Distribution partner. Het is het enige officiële Bosch Rexroth repair center in Nederland. William Bravenboer, branche manager bij Bosch Rexroth: “MH Hydraulics repareert en test alle hydraulische componenten volgens onze specificaties. Dat betekent dat MH Hydraulics de Bosch Rexroth fabrieksgarantie mag geven op de reparaties die ze uitvoeren. Als klant weet je dus zeker dat je kwaliteit krijgt, en dat wij als fabrikant daar volledig achter staan.”

Keerzijde

Bravenboer kent ook de keerzijde van de medaille: “Iedereen kan een hydraulische pomp ontleden, maar er zijn veel grijze wolven in de markt; bedrijven waarvan de reparaties een stuk minder betrouwbaar zijn. Ik ken een voorbeeld van een veerboot, die de kade in een Ierse haven ramde door een defect in de stuurinstallatie. Wat bleek?

“Met deze testbank stáát er echt wat in onze ­werkplaats”
William Bravenboer, branchemanager bij Bosch Rexroth.

Een van de Rexroth pompen was niet goed gerepareerd, door een niet gecertificeerd bedrijf. Met als gevolg dat de verzekeringsmaatschappij niet uitkeerde… Ook in minder dramatische situaties, als ‘alleen’ de productie stilvalt bijvoorbeeld, zijn de gevolgen enorm. Het is gewoon belangrijk dat een reparatie volgens strikte procedures met originele onderdelen wordt uitgevoerd. MH Hydraulics is daarin voor ons dé partner.”

Pick-up points

Bij MH Hydraulics zijn al verschillende klanten de nieuwe testbank komen bezichtigen. “De reacties zijn unaniem: iedereen is onder de indruk”, aldus Phagoe. “En ook het feit dat wij Bosch Rexroth-fabrieksgarantie afgeven op onze reparaties is voor veel klanten een meerwaarde.” MH Hydraulics wordt binnenkort ook een Bosch Rexroth Pick Up-point. Dit zijn plekken waar klanten 24/7 hun hydraulische onderdelen ter reparatie kunnen aanbieden, die vervolgens naar de juiste reparatielocatie gestuurd worden en daar volgens de specificaties van de fabrikant gerepareerd worden.

________________________________________________

Over MH Hydraulics

MH Hydraulics verkoopt, repareert en onderhoudt hydraulische pompen, motoren, cilinders, kleppen en andere hydraulische componenten voor klanten in meer dan 90 landen in de mobiele, maritieme, offshore, industriële, mijnbouw- en transport­sector.

________________________________________________

Circulariteit

De testbank is ook een investering in de circulaire economie. Gerepareerde, originele Bosch Rexroth-componenten hebben immers een langere levensduur. Bijkomend voordeel in de huidige grillige wereldeconomie is dat er geen nieuwe onderdelen (met onbekende levertijd) besteld hoeven te worden, omdat MH Hydraulics een eigen voorraad Bosch Rexroth componenten en onderdelen aanhoudt.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijven icon.arrow--dark