DUO-Jet – een innovatie van DENIOS

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: DUO-Jet – een innovatie van DENIOS

Veilig, flexibel en energiezuinig: dat is DUO-Jet. Specialist in schoneluchtsystemen DENIOS combineerde voor de DUO-Jet de voordelen van ejector- en laminair downflow techniek.
Het resultaat: een eenvoudig te installeren systeem dat medewerkers optimaal beschermt en hen alle mogelijke bewegingsvrijheid biedt.

Met de diversiteit binnen de door DENIOS ontwikkelde VARIO-Flow technieken staat optimale bewegingsvrijheid altijd centraal. De Basic VARIO-Flow line wordt dan ook veelal gezien als een zuurkast zonder schuifraam waarbij optimale bewegingsvrijheid door toegepaste push-pull ejectortechniek wordt bereikt op bescherming niveau 2 bij een laag energieverbruik. Een hogere mate van bescherming bieden de laminair downflow booths.

Hier wordt het werk uitgevoerd in een open ruimte op beschermingsniveau 3, waarbij een combinatie van laminaire downflow en afzuiging voor de werknemer optimale veiligheid garandeert. De luchthuishouding bij laminair downflowtechniek vergt een hoger energieverbruik doordat er grotere hoeveelheden lucht worden afgevoerd.

De DUO-Jet combineert de voordelen van de push-pull ejector techniek met die van laminair downflow. Een DUO-Jet VARIO-Flow werkplek wordt voorzien van een frontplenum waarbij een laminaire luchtstroom wordt gecreëerd van 0,5 mtr/sec. In de werkcabine zelf wordt de afzuigcapaciteit bepaald door de toegepaste ejectortechniek. Uw medewerker kan veilig en comfortabel werken op beschermingsniveau 3. Door deze gecombineerde toepassing realiseert DENIOS een lager energieverbruik. De DUO-Jet is geschikt voor gebruik in het laboratorium en in de industrie.

Wilt u de voordelen van de DUO-Jet in het echt ervaren, neem contact met ons op voor een bezoek aan onze toonzaal.

DUO-Jet: maatwerk in schoneluchtsystemen. Natuurlijk van DENIOS.

DUO-Jet op denios.nl icon.arrow--dark

Geschreven door

Denios BV

Visie en missie: Het veilig omgaan met gevaarlijke stoffen is cruciaal bij het minimaliseren van risico’s voor ons milieu en uw medewerkers. Bovendien draagt het bij aan een leefbare maatschappij... Lees meer