Dupa Aerosolv

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Dupa Aerosolv

Aerosolv is een handig apparaat om gebruikte spuitbussen veilig, schoon en snel te legen. Daardoor hoeft het niet meer als gevaarlijk afval te worden afgevoerd, maar kan het als schroot worden aangeboden.

De opslag van gebruikte spuitbussen is vaak een ondergeschoven kindje, immer het is (bijna) afval. Maar volgens PGS15 moeten alle spuitbussen worden opgeslagen in een brandveiligheidskast. Ook de afvoer van gebruikte spuitbussen kan niet zo maar plaatsvinden, dit wordt gezien als gevaarlijk afval.

Een, door Aerosolv geleegde, spuitbus kan willekeurig worden opgeslagen en hoeft dus niet volgens PGS15 in een brandveiligheidskast te worden opgeslagen. Ziedaar twee belangrijke winstpunten.

Aerosolv is handbediend apparaat om gebruikte spuitbussen te legen en heeft niet meer plaats nodig dan 1m², de ruimte van een 200-litervat. In nog geen 10 seconden is de spuitbus veranderd van gevaarlijk afval tot schroot. Aerosolv wordt op een standaard 200-litervat geschroefd. Op de kleine aansluiting van het vat wordt een filter gedraaid dat de eventuele vluchtige koolwaterstoffen absorbeert. Zo is de veiligheid van de operator gewaarborgd. De pin die de bus doorboort is van vonkvrij materiaal. Het apparaat en het vat worden geaard om eventuele statische elektriciteit te voorkomen.

Geschreven door

Dupa Veiligheidstechniek

Gecertificeerde product oplossingen voor de veilige opslag van gevaarlijke stoffen Lees meer