DuPont Sustainable Solutions wordt zelfstandig

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: DuPont Sustainable Solutions wordt zelfstandig

DuPont Sustainable Solutions (DSS) is na de afsplitsing van DuPont een zelfstandig mondiaal adviesbureau voor operationeel management. Het nieuwe bedrijf biedt innovatieve oplossingen die klanten in staat stellen hun medewerkers en bedrijfsmiddelen te beschermen, de effectiviteit van hun bedrijfsvoering te verbeteren, sneller te innoveren en de vaardigheden van hun werknemers verder te ontwikkelen.

“Meer dan 50 jaar hebben DuPont en DuPont Sustainable Solutions gezamenlijk geholpen om de wereld veiliger te maken door samen te werken met en oplossingen te implementeren voor klanten. We zijn als DSS verheugd om vandaag aan een nieuw hoofdstuk te beginnen als een zelfstandige firma,” aldus Davide Vassallo, CEO van DuPont Sustainable Solutions. “In een wereld waarin mondiale economische veranderingen en verstoringen een grote invloed kunnen hebben op de veiligheid en continuïteit van organisaties en hun internationale toeleveringsketens, is DSS nu flexibeler en wendbaarder om onze toonaangevende adviesdiensten aan te bieden en innovatieve oplossingen sneller op de markt te brengen voor onze klanten.” Het besluit om een zelfstandig bedrijf te creëren sluit aan op de toenemende behoefte van klanten om snel toegang te hebben tot oplossingen voor veranderende mondiale uitdagingen, zoals steeds geavanceerdere technologie, zich verder ontwikkelende systemen en processen, het veranderende personeelsbestand, de digitale revolutie en stagnerende veiligheidsprestaties.

“DuPont is uitermate trots op het toonaangevende werk dat we met DSS hebben verzet om blijvende veiligheids- en operationele verbeteringen te verwezenlijken voor bedrijven over de hele wereld,” stelt Marc Doyle, CEO van DuPont. “DSS heeft een goede positie om als zelfstandig bedrijf klanten diensten van wereldklasse te blijven bieden. Wij zijn trots op onze voormalige collega’s die aan deze boeiende nieuwe onderneming beginnen.” Als zelfstandig bedrijf houdt DSS zijn sterke band met het erfgoed van DuPont. DSS behoudt de rechten op al het Intellectuele Eigendom met betrekking tot de diensten die het verkoopt en blijft gebruikmaken van het logo, de vestigingen, capaciteiten en middelen van DuPont voor een vastgestelde periode.

Het nieuwe bedrijf wordt geleid door het bestaande management en ondersteund door financieel investeerders Gyrus Capital. DSS, dat in 2018 voor het tweede jaar op rij werd benoemd tot het nummer 1 merk adviesbureau op het gebied van milieu, gezondheid en veiligheid door het onafhankelijke onderzoeksbureau Verdantix, heeft 40 vestigingen wereldwijd, het hoofdkantoor in het Zwitserse Genève en regionale hoofdkantoren in Singapore, Sao Paolo (Brazilië) en Wilmington (Delaware, Amerika). DSS heeft momenteel meer dan 900 ervaren operations executives en consultants in dienst en verwacht dit aantal en zijn geografische aanwezigheid uit te breiden om tegemoet te kunnen komen aan de toenemende vraag van klanten.

Geschreven door

DuPont Sustainable Solutions

DuPont Sustainable Solutions (DSS) biedt toonaangevende adviesdiensten op het gebied van operationeel management die organisaties in staat stellen hun medewerkers en bedrijfsmiddelen te beschermen, operationele efficiency te realiseren, sneller te... Lees meer