EASZ-2 Water in olie analyse

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: EASZ-2 Water in olie analyse

Sinds 1 april 2018 vertegenwoordigd Adsensys Eesiflo in de Benelux. Eesiflo is gespecialiseerd in het bepalen van water in olie en of benzine, het producten pallet bestaat dan ook naast analyse apparatuur uit verschillende secundaire componenten om een juiste meting van het watergehalte in olie of benzine te garanderen.

De nieuwe EASZ-2 van Eesiflo is ontwikkeld met jaren ervaringen in het bepalen van het watergehalte in olie en of benzine en zal op termijn de EASZ-1 vervangen.
Door gebruik te maken van de laatste technieken en de verkregen ervaring en data met de EASZ-1 werd een water in olie analyzer ontwikkeld met een betere stabiliteit, een hogere nauwkeurigheid en een temperatuur onafhankelijke meting.

De EASZ-2 is toepasbaar in zowel olie als brandstof en wordt door middel van een meetsectie direct in-line geplaats. De diameter van de 316 roestvaststalen meetsectie begint bij ½” en loopt op tot maximaal 48” en kan worden geleverd met schroefdraad tot een diameter van 3” of flenzen vanaf 1”.

De robuuste behuizing is geschikt voor explosie gevaarlijke toepassingen en levert een ATEX Exd of EX ia 4..20mA (2- of 3-draads 24VDC) of Modbus RS485 uitgang. Een ingebouwde alarm kan via de analyzer worden ingesteld op een door de gebruiker bepaalde drempel waarde.

De EASZ-2 is inzetbaar in een bereik van 0..10% water in olie en meet met een nauwkeurigheid van 0,05% in de range van 0..1% water met een responsie tijd van 1 seconde. De inzetbaarheid van de water in olie analyzer is gewaarborgd tot een maximale medium temperatuur van 90 graden Celsius en een omgevingstemperatuur van -20 tot en met +60°C.

Door het toepassen van een innovatief OLED display met LED status achtergrond verlichting kan in een enkele oogopslag de meetwaarde worden waargenomen de LED achtergrond verlichting in drie kleuren (rood / geel / groen) geeft direct de status van de water in olie analyzer weer.

De EASZ-2 zijn ideaal inzetbaar voor buitengebruik en de zwaardere industriële toepassingen. Bovendien zijn de sensoren zeer competitief geprijsd.

Geschreven door

Adsensys BV

Adsensys levert en onderhoud verschillende sensoren voor het meten van water in olie, dauwpunt, rest olie, deeltjes, druk, flow, luchtsnelheid, zuurstof of Ph in de industrie. Hiervoor kunnen complete systemen... Lees meer