Een hoogwaardig, compact warmtebeeldcamerasysteem.

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Een hoogwaardig, compact warmtebeeldcamerasysteem.

Belangrijkste voordelen
• Complete online systeemoplossing met goede waarneming (groen/rood)
• Vaste meetopstelling. Mensen op 1, 8 meter afstand of verder minimaliseert het risico op infectieoverdracht.
• Snel en eenvoudig te plaatsen.
• Eenvoudig in gebruik en intuïtieve bediening
• Monitoring van temperaturen.
• Automatische waarschuwingsfunctie vermindert de kans op menselijke fouten zonder dat mensen het merken kunt u de persoon met verhoogde temperatuur uit de passerende mensen halen. Geeft geen paniek.
•Systeem met eenvoudige PC/Laptop bediening.

In een wereld waar reizen normaal is geworden blijkt, dat infecties zich snel kunnen verspreiden. Het vermogen om mensen op koorts te screenen is een belangrijk hulpmiddel om het risico op verspreiding van ziekten sterk te verminderen.

Het vIRalert 2 vaste warmtebeeldsysteem biedt goede nauwkeurige op een afstand meer dan 1,8 meter van het menselijk lichaam (meestal het gezicht) en waarschuwt automatisch voor mogelijke risico’s met behulp van een eenvoudig en intuïtief programma.

Door het warmtebeeld continu te vergelijken met een kalibratiebron geijkt op 38˚C, kan het vIRalert 2-systeem nauwkeurig en betrouwbaar huidtemperatuurmetingen bieden bij voetgangersgebieden zoals luchthavens, treinstations, ziekenhuizen, gemeentehuizen, bibliotheken kantoorgebouwen, fabrieken, chemische plants en vele andere plaatsen waar temperatuurverhoging niet gewenst zijn.

Het systeem geeft op het beeld een goed zicht baar groen (oke) en rood (te hoge temperatuur) beeld en eventueel een hoorbare waarschuwing wanneer een voetganger met een verhoogde temperatuur wordt gedetecteerd, waardoor eenvoudig kan worden besloten of een persoon verder moet worden gecontroleerd voor opname. Gelijk bent u verzekerd dat iedereen wordt gemeten.

Met een typische detectieafstand van 2 meter geeft het systeem een gezichtsveld van 140 x 110 cm vanaf de warmtebeeldcamera.

Een vIRalert-systeem omvat een warmtebeeldcamera, gecertificeerde blackbody-bron, aansluitkabels en statief voor de camera met opties voor eenvoudige wand- en plafondmontage, vIRalert 2-schermsoftware en laptop (optioneel).

De vIRalert 2 is door het gebruik van een constante kalibratie een van de nauwkeurigste warmtebeeldcamerasystemen voor het meten van de lichaamstemperatuur.

Geschreven door

IJssel Predictive Maintenance BV

Lees meer