Een integrale oplossing voor Maintenance en Safety

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Een integrale oplossing voor Maintenance en Safety

Organisaties zijn steeds vaker op zoek naar oplossingen om zo veel mogelijk processen met elkaar te integreren. Hierbij kunt u denken aan het uitwisselen van data tussen systemen, bijvoorbeeld door middel van interfaces, of het toepassen van nieuwe technologieën om software te laten communiceren met installaties. In veel gevallen worden processen bij voorkeur zo veel mogelijk geïntegreerd binnen dezelfde softwaretoepassing. Zo’n integrale oplossing zorgt er namelijk voor dat u zo min mogelijk applicaties te beheren heeft en dat data op een centrale plek beschikbaar is. Bovendien schept een integrale toepassing intern duidelijkheid over waar welke informatie te vinden is en kunt u eenvoudig data verzamelen en rapportages genereren. Kortom: integratie zorgt voor inzicht en overzicht: integratie is de toekomst!

Maintenance en Safety geïntegreerd
Welke processen sluiten goed op elkaar aan en kunnen met elkaar geïntegreerd worden? En zijn er wel softwareoplossingen beschikbaar in de markt waar het beste van twee werelden met elkaar wordt gecombineerd, zonder dat het afbreuk doet aan de kwaliteit? Twee belangrijke vragen die u zich vooraf moet stellen. Een goed voorbeeld van processen die uitstekend op elkaar aansluiten, zijn de processen voor onderhoud en veiligheid. Onderhoudswerkzaamheden aan uw installaties dienen tenslotte altijd op een veilige en structureerde wijze te gebeuren. Bovendien moet het onderhoud efficiënt worden gepland. Waar Asset Management Software vroeger alleen een tool was voor onderhoudsdiensten, zien we tegenwoordig dat het volledige HSE-management in de software kan worden ondergebracht en het daardoor een totaaloplossing wordt voor onderhoud, veiligheid, kwaliteit, gezondheid en milieu.

Ultimo Software Solutions heeft ingespeeld op deze ontwikkeling. De Ultimo Asset Management Software zorgt er niet alleen voor dat u uw correctieve en preventieve onderhoudsactiviteiten kunt borgen, onderhoudskosten inzichtelijk kunt maken en efficiënte onderhoudsplanningen kunt opstellen, maar geeft ook op integrale wijze invulling aan uw veiligheidsdoelstellingen door een geïntegreerde HSE-suite. De Ultimo HSE-modules, ontwikkeld in samenwerking met maintenance professionals, bieden een pragmatische oplossing voor het HSE-incidentenbeheer, Lockout Tagout, Management of Change, Wachtoverdracht en Werkvergunningen (inclusief Taakrisicoanalyse).

De voordelen voor u
Maar waarom is een integratie tussen Maintenance en Safety voor u zo interessant? Door Maintenance en Safety met elkaar te integreren, sluiten deze optimaal op elkaar aan, waardoor u:
HSE-incidenten en overige storingen in één geïntegreerde applicatie inzichtelijk krijgt.
Modificaties gestructureerd in behandeling kunt nemen, doordat deze in uw huidige werkorderstroom of projectenbeheer worden geïntegreerd.
Storingen, technische werkzaamheden en opmerkingen van operators in één overzicht kunt vastleggen, gekoppeld aan de bestaande assetstructuur.
Gebruik kunt maken van blauwdrukken, waardoor de bekrachtiging van werkvergunningen snel en digitaal kan plaatsvinden door middel van Self Service.
Eenvoudig aan kunt tonen dat uw organisatie aan belangrijke wet- en regelgeving voldoet.

Nog een stapje verder
Voor organisaties die nog een stapje verder willen gaan op het gebied van integratie, biedt de Ultimo Asset Management Software ook mogelijkheden. Het integreren van Ultimo met Internet of Things zorgt vandaag de dag voor nog meer efficiëntie, een snellere service en minder ergernis. Denk hierbij aan de integratie met sensoren, het virtualiseren van uw organisatie, inspecties met behulp van drones, reparaties en instructies met behulp van Augmented Reality en de integratie met Social Media. Wellicht voor u nog toekomstmuziek, maar de toekomst is er eerder dan u denkt.

Bent u klaar om uw processen te integreren? Kortom: bent u klaar voor de toekomst?

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Een integrale oplossing voor Maintenance en Safety

IFS Ultimo

IFS Ultimo is een SaaS EAM-oplossing van IFS gericht op onderhoud en veiligheid, en staat bekend om de snelle uitrol, het gebruiksgemak en de ongeëvenaarde terugverdientijd. Lees meer