Eenvoudig de zuiverheid van N2 generator controleren

icon.highlightedarticle.dark Kwaliteit
32 bekeken Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Eenvoudig de zuiverheid van N2 generator controleren

Stikstof is één van de industriële gassen die op grote schaal toegepast wordt in de industrie en laboratoria. Naast inkoop van vloeibare stikstof van zeer hoge zuiverheid wordt de laatste tijd vaker stikstof op locatie opgewekt met stikstofgeneratoren. De stikstof generatoren kunnen afhankelijk van de applicatie zuiverheden van 95….99,9995% produceren.
U wekt stikstof op met perslucht en stikstof generatoren erachter. Om zeker te stellen dat u de juiste zuiverheid in uw productie doorstuurt is het raadzaam om een purgesysteem te installeren die er voor zorgt dat de doorstroming naar uw productie pas plaats gaat vinden als de zuiverheid goed is. Ook als tijdens bedrijf door een of andere reden de zuiverheid verslechtert kan dit systeem ervoor zorgen dat de doorstroming afgesloten wordt en de purge cyclus weer opstart,
De Geveke N2 purge kit wordt gekoppeld aan een mA signaal van een O2 meter die twee synchroon lopende slowstart kleppen aanstuurt. Als de zuiverheid niet voldoet zal de doorstroming naar de productie ingeblokt worden en de purge cyclus starten. Als de zuiverheid bereikt is zal de purge klep geleidelijk sluiten en tegelijkertijd zal de doorstroom klep geleidelijk openen.
Om geen onnodige productieverlies te lijden of niet te kunnen voldoen aan de kwaliteitseisen is het noodzakelijk om de zuiverheid van stikstof op point of use continu te bewaken. Geveke kan O2 meters ingebouwd in sample systeem leveren die tot maximaal 25barg toegepast kan worden.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijven icon.arrow--dark