Eerste contactloze coronavirus-testcentrum

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Eerste contactloze coronavirus-testcentrum

Het Duitse Denios, specialist in veilig werken, levert het allereerste mobiele testcentrum voor het contactloos afnemen van een Coronavirus-uitstrijkje. De behoefte in Europa is groot aan dit soort oplossingen om mensen veilig te kunnen laten testen op SARS-CoV-2 dat de besmettelijke luchtwegaandoening COVID-19 veroorzaakt.

Veiligheid staat bij dit testcentrum voorop om direct contact tussen personeel en de potentiële patiënt te voorkomen. Deze voorziening gegarandeert dat. Na het desinfecteren van de handen, betreedt de patiënt via een afsluitbare deur de patiëntenruimte. Een scheidingswand met raam, doorgeefluik en intercom zorgt voor een strikte scheiding van patiënt- en personeelsruimte. Via het doorgeefluik wordt met een staafje bij de patiënt een uitstrijkje afgenomen. Onderdruk in de patiëntenruimte maakt dat daarbij geen virale aerosolen in de personeelsruimte terecht kunnen komen. Het doorgeefluik wordt vanuit de personeelsruimte bediend en is afsluitbaar.

Direct gebruiksklaar
Het plug-and-play testcentrum kan op elke vlakke, stevige ondergrond (bijvoorbeeld beton, klinkers of asfalt) worden geplaatst. Tot een windsnelheid van 25 m/sec is geen extra verankering aan de ondergrond nodig. Een helling maakt de ruimte ook voor mindervaliden goed toegankelijk. De deuren zijn afsluitbaar en uitgerust met een toegangscontrolesysteem. Dit systeem kan vanuit de personeelsruimte worden bediend.
Patiënten kunnen afhankelijk van de richtlijnen individueel of met ten hoogste 3 personen tegelijk de ruimte betreden, met inachtneming van de voorgeschreven veiligheidsafstand. De patiëntenruimte en de personeelsruimte zijn onafhankelijk van elkaar te verwarmen. Het luchttoevoer- en luchtafvoersysteem (met onderdruk in de patiëntenruimte) werkt op basis van mechanische ventilatie. Luchtafvoer vindt plaats via het dak.

Compleet ingericht
Het testcentrum is standaard uitgerust met maximaal 4 stoelen per ruimte en biedt in de personeelsruimte een tafel, een EHBO-voorziening met oogspoeling en een compleet gemonteerde wasbak (toevoer en afvoer naar buiten). Andere uitvoeringen zijn op aanvraag leverbaar. De PVC-vloer is naadloos gelast. Alle overige oppervlakken zijn eveneens naadloos uitgevoerd en gemakkelijk te reinigen. Het gehele compartiment wordt aangesloten via de centrale schakelkast aan de buitenkant (CEE conform IEC-60309).

Geschreven door

Denios BV

Visie en missie: Het veilig omgaan met gevaarlijke stoffen is cruciaal bij het minimaliseren van risico’s voor ons milieu en uw medewerkers. Bovendien draagt het bij aan een leefbare maatschappij... Lees meer