Efficiënte condensaatpomp voor stoomsysteem

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Efficiënte condensaatpomp voor stoomsysteem

Het systeem kan worden gebruikt om heet water of stoom te verplaatsen tot een temperatuur van 98 oC met een standaardflow van 20 m3/uur maar indien gewenst meer. Het is ontworpen voor lage NPSH.

De twee elektrische pompen (driefase 380-415 VAC, 50Hz power supply) in het systeem kunnen in wisselende dienst werken of in geval van piekbelasting tegelijkertijd. Het condensaat wordt van boven in het vat gevoerd en het controlesysteem start het pompproces op een vooraf bepaald niveau.

De condensaatpomp beschikt over alle vereiste kleppen, accessoires en verbindingen en kan hij als plug and play -eenheid worden gemonteerd. Beide pompen hebben een fout- en droogloopindicator

Het condensaatvat is beschikbaar in rvs 316 of koolstofstaal. Er zijn meerdere opties voor verschillende componenten om de condensaatpomp klantspecifiek te maken.

Geschreven door

Scharff Techniek BV

Scharff Techniek is specialist op het gebied van stoom. Wij leveren en installeren: * Elektrische Stoomketels * Gasgestookte Stoomketels en Stoomgeneratoren * Thermische Olieketels * Toepassingen voor Clean Steam *... Lees meer