Efficiëntere inspecties van uitrustingen voor noodsituaties

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Efficiëntere inspecties van uitrustingen voor noodsituaties

Nieuwe Emergency Equipment Tag van Brady zorgt voor efficiëntere inspecties en verbetert tegelijk de veiligheid en conformiteit.

Efficiëntere inspecties
De Emergency Equipment Tag bestaat uit een handige houder en insteekkaart. De houder kan makkelijk bevestigd worden aan een groot aantal uitrustingen voor noodsituaties, waaronder brandblussers, EHBO-kits en interventiekits. De insteekkaart biedt plaats voor inspectiegegevens en informatie over wie te contacteren na gebruik van de uitrusting. De tag kan probleemloos worden gecombineerd met de Safetrak-inspectiesoftware voor het plannen van inspecties en automatisch genereren van inspectierapporten.

Verbeterde veiligheid
Bevoegde inspecteurs kunnen de datum van hun inspectie en hun handtekening noteren op de insteekkaart van de tag die aan de uitrusting bevestigd is. Als de uitrusting niet voldoet bij de wekelijkse controle, moet de insteekkaart worden verwijderd zodat de boodschap “Inspection required” zichtbaar wordt op de lege houder. Zo weten werknemers dat ze een andere uitrusting moeten gebruiken en dat de huidige vervangen moet worden.

Verbeterde wettelijke conformiteit
De Europese richtlijn 2009/104/EG stelt dat werkgevers de nodige maatregelen moeten treffen om de veiligheid en gezondheid van werknemers te garanderen. Dit omvat regelmatige inspecties van uitrustingen voor noodsituaties door een relevante persoon en gedocumenteerde inspectiegegevens. De inspectiedata en handtekeningen tonen conformiteit met de richtlijn aan.

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Efficiëntere inspecties van uitrustingen voor noodsituaties

Brady

Wie eenmaal met BRADY gewerkt heeft, merkt dat de naam blijft kleven, net zoals haar labels. Want BRADY is de specialist op het vlak van labeling en identificatie. En dat... Lees meer