Elektrisch verwarmde slangen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Elektrisch verwarmde slangen

Elektrisch verwarmde slangen zijn de ideale oplossing voor flexibel transport van vloeibare of gasvormige stoffen zonder warmteverlies. De benodigde temperatuur, vermogen, toepassing en buitenste beschermingsmateriaal bepalen de keuze van de verwarmde slangtechniek.

Bescherm gassen tegen vorst
Gassen worden vanuit het meetpunt naar het analyse-instrument geleid in de analysetechniek, d.w.z. in afvalovens, raffinaderijen, chemische industrie, motoruitlaatanalyse, enz. Voor deze toepassingen moeten de gassen tegen vorst worden beschermd, beschermd tegen condensatie, of garanderen voor constante temperaturen tot 250°C. Verwarmde analyseslangen zorgen voor het transport van vloeibare en gasvormige media zonder temperatuurverlies.

Houd vloeistof vloeibaar
Bovendien kan een verwarmde slang worden gebruikt om op te warmen, warmteverlies te voorkomen en om media te transporteren, b.v. vet, oliën, was, harsen, bitumen, vernis, water, koolstofdioxide, schuimplastic, gietmassa, lijm, levensmiddelen enz. Het is vooral belangrijk om deze materialen in vloeibare toestand te houden of om specifieke behandelingseigenschappen te verlenen in een bepaald temperatuurbereik. Voor deze toepassingen wordt de verwarmde slang meestal op de mobiele machinecomponenten (robots) en apparatuur gelegd.

Geschreven door

Huikeshoven BV

Huikeshoven specialist in electrische tracing, verwarmingselementen, doorstroom-,luchtheaters, ook ATEX. Werkt samen met gerenommeerde partners als Eltherm en Schniewindt en biedt al meer dan 50 jaar totaaloplossingen voor regelbare warmtevoorziening voor... Lees meer