Elektrische Ontladingsdetectie met Ultrasoon

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Elektrische Ontladingsdetectie met Ultrasoon

Ultrasoon inspectie kan toegepast worden op alle voltage niveaus (laag, medium en hoog) en detecteert:

– Corona
– Deelontlading
– Vonkvorming
– Mechanische vibraties (transformatoren)

Veiligheid
Gebruik een ultrasoon instrument om ingesloten elektrische apparatuur te scannen voordat u deze opent voor verdere inspectie.

EFFICIËNTIE
Vanwege de kenmerken van ultrasoon kan een Ultraprobe de locatie van een ontlading snel en gemakkelijk bepalen.

Nauwkeurige diagnostisch
Ultrasoon spectrale analyse software helpt bij het identificeren van geluidspatronen gerelateerd aan elektrische emissies.

Hoe ultrasound elektrische inspectie werkt

Deelontlading, vonkvorming en corona veroorzaken allen ionisatie wat de omliggende luchtmoleculen verstoort. Een Ultraprobe detecteert deze hoog frequente geluiden geproduceerd door deze emissies en vertaald deze (heterodyning) naar hoorbare frequenties. De specifieke geluisdkwaliteit van elke type emissie kunt u horen in de koptelefoon. Terwijl de intensiteit word weergegeven op het display van de Ultraprobe. Deze geluiden kunnen worden opgenomen en later worden geanalyseerd in de spectrum analyse software voor diagnose & rapportage.

Normaal gesproken zal elektrische apparatuur stil zijn, maar sommige apparatuur zoals transformatoren produceren een constante 50hZ cyclus brom, of eventuele constante mechanische geluiden. Deze moet u niet verwarren met het grillige of knetterend geluid van een elektrische ontlading.

Inspectie & Diagnostisch

Alvorens te beginnen met een inspectie van elektrische apparatuur, bekijk ten alle tijde eerst de bedrijfsveiligheids procedures. We scannen de installaties met de Ultraprobe en door de karakteristieken van Ultrasound kunnen we de lokatie van de ontlading zeer snel & makkelijk vinden. Wanneer het niet mogelijk is om dichtbij te komen voor een inspectie (veiligheid) of hoogspanningsmasten, gebruik dan een parabolische microfoon. UE Systems heeft twee modellen; de parabolische spiegel, Ultrasonic Waveform Concentrator (UWC), en de lange afstand module (LRM). Deze zeer gevoelige directionele sensoren verdubbelen de detectie afstand van de standaard scanning module en zijn doelgericht.

Voor meer accurate diagnose, ultrasound spectrum analyse software helpt u met het identificeren van de geluidspatronen die gerelateerd zijn met de elektrische emissie door spectrum (FFT) en Time Series. Sommige van de meer geavanceerde instrumenten hebben on-board geluids opname terwijl een andere (UP15000) een on-board spectrum analyse display heeft om te helpen met het stellen van een diagnose op de inspectie locatie.

Meer zien icon.arrow--dark

Geschreven door

UE Systems Europe

UE Systems, producent van de befaamde Ultraprobe instrumenten, produceert portable en on-line ultrasoon meters voor lekkage metingen, mechanische analyse en electrische inspectie. Onze producten worden gebruik bij energie conservering, preventief... Lees meer