Emerson zorgt voor reductie van kosten en complexiteit

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Emerson zorgt voor reductie van kosten en complexiteit

Emerson heeft de mogelijkheid geïntroduceerd om meerdere veiligheidszones te integreren met een enkel ASCO Numatics™ ventieleiland van de 503-serie. Dit maakt het mogelijk om tot drie onafhankelijke elektropneumatische veiligheidszones te creëren, terwijl er tegelijkertijd onafhankelijke, niet-veilige zones kunnen bestaan binnen één ventieleiland. Alternatieve oplossingen maken enkel de isolatie van één zone per eiland mogelijk. De zoned safety-aanpak helpt de technisch ontwerper te voldoen aan de Machinerichtlijn 2006/42/EC en ISO 13849-1, terwijl de componenten en complexiteit die normaal aanwezig zijn in bestaande veiligheidscircuits niet langer nodig zijn.

”Met deze functionaliteit kunnen de original equipment manufacturer (OEM) en de eindgebruiker op een makkelijke en kostenefficiënte manier tot drie veiligheidscircuits in een machine creëren met behulp van slechts één ASCO Numatics ventieleiland van de 503-serie met G3 veldbuselektronica,” zei Scott Weickel, Vice President of Engineering for Machine Automation applications bij Emerson. ”Onze simpele, gebruiksvriendelijke zoned safety-aanpak vermindert componenten, bespaart ruimte en verhoogt de ontwerpflexibiliteit.”

Het ASCO Numatics zoned safety-ventieleiland zorgt ervoor dat de operator niet de hele machine uit hoeft te schakelen door perslucht vrij te laten met een redundant veiligheidsventiel/control dump valve. In plaats daarvan kan het ventieleiland worden geconfigureerd om alleen de lucht en stroom naar dat onderdeel van de machine dat bewegingen in de buurt van de operator aanstuurt, stop te zetten.

”Omdat de zoned safety-mogelijkheid is ontworpen in het standaard platform van het ASCO Numatics ventieleiland van de 503-serie, hoeft deze niet opnieuw ontworpen te worden en heeft de gebruiker optimale keuzes bij het selecteren van ventielopties, accessoires en debieteisen,” zei Weickel. ”De flexibele aanpak zorgt daarnaast voor een significante vermindering van de kosten van het veiligheidssysteem en leidt tot waardevolle besparing van machineruimte die gebruikt kan worden voor andere doeleinden.”

Het ASCO Numatics zoned safety ventieleiland is geëvalueerd door TÜV Rheinland (rapportnr. 968/FSP 1228.00/16) en is compatibel met categorie 3 PLd.

Geschreven door

EMERSON - ASCO CONTROLS BV

Emerson (NYSE: EMR), gevestigd in de V.S., St. Louis, Missouri, is een mondiaal technologie- en engineeringsbedrijf met innovatieve oplossingen aan klanten in industriële, commerciële en residentiële markten. De BU Emerson... Lees meer